Anasayfa > Oyun Haberleri > Nintendo Switch Satışları Yeni Nesil Konsollara Toz Yutturdu

Nintendo Switch Satışları Yeni Nesil Konsollara Toz Yutturdu

Nintendo Switch satışları, Kasım ayında yeni nesil konsolların çıkışına rağmen ivmesini koruyarak Amerika’da en çok satılan konsol oldu.

Covid-19 pandemisine rağmen, bilgisayar oyunları 2020’de büyük gelişmelere sahne oldu. Bunlardan en önemlisi de elbette yeni Playstation 5‘in görücüye çıkarılmasıydı. Konsol, ülkemizde de kur ve vergiler nedeniyle dudak uçuklatan fiyatı bir çok meme ve tartışmaya neden oldu. O kadar ki siyasiler bile konuya kayıtsız kalmadı. Xbox Series X de yine 2020’nin bir diğer ağır topu oldu.

Ancak öyle görünüyor ki, yeni çıkan konsollar bile Nintento’nun grafiğine yanaşmayı başaramadı. Gameindustry sitesinin haberine göre, Amerika’da Kasım ayında en çok rağbet edilen konsol yine Nintendo Switch oldu.

DOOM Eternal Nintendo Switch Versiyonu 8 Aralık’ta Geliyor

Nintendo’nun NPD Group’la paylaştığı verilere göre, Nintendo Switch satışları 24 aydır bu başarıyı koruyor. 2 yıl boyunca Nintendo Switch, Amerika’da en çok satılan konsol oldu. Konsol bu sene sadece Amerika’da 7 milyon satış rakamına ulaştı. Dünya rakamları ise bir o kadar etkileyici. Nintendo Switch şu ana kadar global satışlarda 68.3 milyon gibi bir rakama ulaşmayı başardı. Nintendo 2021’in Mart ayı sonuna kadar 24 milyon rakamını hedefliyordu. Bu rakamın iki katına çoktan ulaşıldı ve batı dünyasının tatil sezonuna girmesiyle üçe katlamasının önünde herhangi bir engel de görünmüyor.

Kasım’daki Black Friday (Kara Cuma) çılgınlığı rüzgarını arkasına alan konsolun, satış projeksiyonlarını ne kadar zorlayacağını ise önümüzdeki 3 ayda göreceğiz.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir