Anasayfa > Oyun Haberleri > NUTS Adlı Gizem Oyununun Fragmanı Kafalarda Soru İşaretleri Bıraktı

NUTS Adlı Gizem Oyununun Fragmanı Kafalarda Soru İşaretleri Bıraktı

2021 Şubat ayında çıkması beklenen NUTS, konusu ve fragmanında verdiği küçük detaylarla oyuncuların bir hayli dikkatini çekti.

Noodlecake adlı küçük oyunlar üstünde çalışan bir stüdyonun ürünü olacak olan NUTS, yayınladığı yeni fragmanla oyuncuların kafasında türlü soru işaretleri bıraktı. Oyunda Melmoth adında bir ormanda bir amatör gözlemci olarak oynayacağımız söyleniyor, gözlemleyeceğimiz şey ise ormandaki sincaplar. Oyunun sadece konusunu okuduğunuzda cidden tarihin belki de en sıkıcı oyunuymuş gibi duruyor, ancak oyunun fragmanı bu fikri tamamen altüst ediyor.

NUTS Konusu

Oyundaki amacımız, telefonda verilen talimatlara göre Melmoth ormanındaki bu sincapları gözlemleyerek erzaklarını depoladıkları yeri bulmak. Oyundaki tek amacınızın sincapları gözlemlemek olduğunu düşününce bu oyunun bir gizem macerası olmasına inanmak güç, lakin fragmanda bazı küçük detaylar ilgi çekici yönde. Örnek verecek olursak telefonda konuştuğumuz Nina adlı kadın karakterimizle konuşurken bazı detaylardan bahsediyor. Bu küçük projenin sermayesinin gereğinden ne kadar fazla olduğunu söylüyor ve bunun garip olduğuna dikkat çekiyor. Arka planda çalan şarkı ise hiç masum bir gözlemleme oyunu müziği gibi değil. Neredeyse bir korku oyunu havasında, gergin bir müzik eşlik ediyor. Fragmanın en sonunda ise bir şeylerin hiç de gözüktüğü gibi olmadığının farkına varıyoruz. Karakterimiz, bir mağarada yemek erzaklarının yanında birkaç dinamit destesi ve bir kibrit kutusu buluyor. Nina ise telefondan hepimizin içinden geçirdiği soruyu soruyor: “Neden bir sincap zulasında dinamit biriktirir ki?”.

Ninja Theory’nin Yeni Oyunu Project: Mara İçin Geliştirici Günlüğü Paylaşıldı

nuts

Oyun bir gündüz-gece zaman dilimleri arasında dönecek gibi gözüküyor. Fragmanda bunu kanıtlayacak hem DAY (gündüz), hem de NIGHT (gece) yazıları karşımıza çıkıyor. Oyunun Steam sayfasında da bu iki zaman diliminde farklı olayların yaşanacağı nüans ediliyor. “Gizemli Melmoth Ormanı’nda gündüzleri harikaları ve gizemleri keyifle keşfedeceksin ama geceleri…” diyerek hiçbir bilgi vermeden kafalarda soru işaretlerini biriktirmekten vazgeçmiyor bu küçük oyun.

Kendisi hakkında hiçbir bilgi vermeden, aşırı basit bir konuyla sadece fragmanıyla kafalarda soru işaretleri çıkarmayı başarmış bu Oyunun arkasında yatan sırrı henüz kimse bilmiyor. 2021 Şubat’ta çıkacak olan NUTS bakalım ne kadar şaşırtabilecek.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir