Anasayfa > Oyun Haberleri > NVIDIA RTX Desteği Fortnite ve COD: Cold War İçin Doğrulandı

NVIDIA RTX Desteği Fortnite ve COD: Cold War İçin Doğrulandı

NVIDIA RTX Desteği Fortnite ve Call of Duty: Cold War için doğrulandı. Dün tanıtılan yeni 3000 serisi bu oyunlara level atlatacağı kesin.

Sevilen oyun Fortnite ve Call of Duty serisinin heyecanla beklenen yeni oyunu Call of Duty: Black Ops Cold War NVIDIA RTX 3000 serisini destekleyeceğini duyurdu. Dün tanıtılan 3000 serisinin özellikleri bu iki yapımın oynanış deneyimini alıştığımızdan çok daha farklı bir noktaya taşıyacak. Böylece, bu iki oyun RTX 3000’i destekleyen ilk dalga oyunların öncüsü oldu.

NVIDIA GeForce RTX 3000 Serisi Tanıtıldı

Peki, Fortnite GeForce RTX GPU’sunun hangi nimetlerinden faydalanacak? Fornite GeForce Ampere mimarisinin en güzel özelliklerini bünyesine taşıyacak gibi görünüyor. Ampere mimarisinin kullandığı ışın teknolojisi (ray-tracing), Fortnite oyun deneyiminin en önemli yerleri için kullanılacak. Öncelikle yansımalar yeni teknolojiden nasibini alacak. Böylece, ışığın metal ve cam benzeri yüzeylerdeki yansıması gerçek hayata daha çok benzeyecek. Yani, cam gibi yumuşak materyallerde daha yumuşak, metal gibi yüzeylerde ise daha sert olacak.

Ray-tracing’in oyun deneyimini evrimleştirdiği çok önemli bir alan ise gölgeler. Gölgelerin yapımına yeni bir bakış açısı getiren RTX sayesinde yüzeylere yansıyan gölgeler çok daha doğru olacak ve detaylanacak. Gölgelerin yanında, dünyanın ışık kaynağı da artık RTX teknolojisini kullanacak. Böylece ana ışık kaynağından objelere yansıyan ışık çok daha doğru ve gerçekçi bir biçimde aydınlatma yapacak.

RTX’in belki de en çarpıcı özelliklerinden biri ise, birbiriyle çarpışan objeler üzerindeki ışık ayarlaması. Artık Fortnite’ta bir obje yüzeyle temas ettiğinde ışık azalacak ve bu da en küçük detayların dahi aydınlatılmasının önünü açacak.

NVIDIA GeForce NOW Chromebook Desteğini Duyurdu!

NVIDIA RTX Desteği Fortnite için Epic Games’in yapabileceği en başarılı hamlelerden birisiydi. Oyuncuların RTX konusunda oldukça heyecanlı ve GPU’ların fiyatları 2000 serisinden çok farklı olmayacak. Bu yüzden, RTX teknolojisini erken benimsemek bir oyun stüdyosu açısından oldukça faydalı.

 

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir