Anasayfa > Oyun Haberleri > Outriders’ın Büyük Envanter Hatası Giderek Artıyor

Outriders’ın Büyük Envanter Hatası Giderek Artıyor

Outriders’ın güncellemelerle düzeltilmeye çalışılan büyük envanter hatası son güncellemeyle artışa geçti. Oyunculardan yoğun tepkiler geliyor. Detaylar haberimizde.

Outriders İçin Çıkış Fragmanı Yayımlandı

People Can Fly tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayıncılığı üstlenilen yeni looter-shooter oyunu Outriders, 1 Nisan 2021’de çıkışını yaptı. Çıkış günü konsollar için Xbox Game Pass servisine eklenen Outriders, lansmanından bu yana Xbox platformunda oldukça popüler. Oyun aynı zamanda da Steam üzerinde en çok oynanan oyunlar listesinde 10.sıraya kadar ilerlemeyi başarmıştı.

Oyun, her ne kadar popüler olsa da birçok sorun yaşatıyor. Oyunun çıkışı ile birlikte neredeyse herkese sunucu bağlantısı sorunu yaşatmıştı. İnternet bağlantısını her koşulda zorunlu kılan oyun, geliştiriciler tarafından yoğun bir bakım görerek sunucularını bir nebze de olsa toparladı. Bağlantı soru hala az da olsa devam edebiliyor ancak bundan daha büyük bir sorun daha var:

Oyuncuların Envanterleri Siliniyor!

Son güncellemeler ile çapraz platform desteğini yeniden sağlamayı başaran geliştirici ekip, envanter sorununa hala tam olarak bir çözüm bulamadı. Son güncellemelerden önce fark edilen bu sorun, oyuncuların envanterindeki neredeyse tüm eşyaları siliyordu.

Forbes kaynaklı habere göre en çok arkadaşlarla atılan oyunlarda partiden giriş ya da çıkış yapılma durumlarında ortaya çıkabilen bu sorun son güncellemeyle birlikte azalması beklenirken daha da arttı. Oyunun subredditi ve Twitter’ında oyunculardan yoğun tepkiler gelmeye başladı. Bazı oyuncuların sadece envanterleri silinse de bazılarının karakterleri ile oynaması bile mümkün olmayabiliyor.

Twitter üzerinden paylaşılan gönderide geliştiriciler, üzgün olduklarını belirterek etkilenen hesaplar için silinen eşyaları geri yükleme çalışmaları içerisinde olduklarından bahsetti. Reddit üzerinde yer alan detaylı envanter işlemleri açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz. İşte bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan video:

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir