Anasayfa > Oyun Haberleri > Overwatch 2 New York Haritası Jeff Kaplan’a Gönderme Yapıyor

Overwatch 2 New York Haritası Jeff Kaplan’a Gönderme Yapıyor

Yeni Overwatch 2 New York haritası oyunun eski direktörü Jeff Kaplan’a göndermelerde bulunuyor. Overwatch 2 easter egg detayları haberimizde.

Blizzard’ın başarılı FPS oyunu Overwatch, yeni haritalar, içerikler ve daha fazlasıyla Overwatch 2 adı altında çıkış yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün geliştirici ve yayıncı firma Blizzard yeni içerikleri görücüye çıkardığı bir yayın yaptı.

Oynanış yayınında Overwatch 2 geliştirici ekibinde yer alan isimler yeni haritaları oyunculara tanıttı. Bu haritalardan birinde ise geçtiğimiz aylarda Blizzard’dan ayrılan Jeff Kaplan’a birkaç adet gönderme bulunuyor. New York haritasında eski oyun yapımcısına atıfta bulunan detaylar yer alıyor.

New York haritasında Jeph’s Corner Pizza adı verilen bir pizzacı bulunuyor. Elbette Jeff yerine Jeph yazmasının da bir sebebi var. Jeff Kaplan’ın Starbucks bardağında Jeff yerine Jeph yazıyor. Aşağıdaki görüntüde ise eski Overwatch yapımcısı Jeph yazan bardağıyla görebilirsiniz. Bu görüntü ise Blizzard Entertainment’in Kaliforniya kampüsündeki Starbucks’ta çekilmiş.

Bir diğer görselde ise üzerinde Jeph yazan kahve bardağını görmek mümkün. Bu bardak Overwatch 2 easter egg niteliğindeki göndermelerden sadece bir tanesi. Bu göndermelerin New York haritasına yerleştirilmesi ise tesadüf değil. Blizzard ile yollarını ayıran Jeff Kaplan, akademik kariyerini New York Üniversitesi’nde tamamlamış ve oradan mezun olmuştu. Dolayısıyla bu atıfları New York’ta görmemiz manidar.

Overwatch 2 new york

Overwatch 2 New York haritasının yanı sıra birçok yeni savaş alanı oyunun resmi sosyal medya hesaplarından tanıtıldı. Haritalar arasında Lucio’nun memleketi de yer alıyor. Geçtiğimiz oynanış yayınında yer alan diğer detaylara aşağıdaki yazımızdan göz atabilirsiniz.

Overwatch 2 PvP Haritaları Oyuncularla Paylaşıldı

Jeff Kaplan geçtiğimiz nisan ayında Blizzard’dan ayrıldığını duyurmuştu. Oyun dünyasının en sevilen isimlerinden biri olan Kaplan, Overwatch’ın bulunduğu noktaya gelmesinde büyük katkı sağlamıştı. Yirmi yıl boyunca Blizzard bünyesinde çalışan geliştirici daha önce World of Warcraft ekibinde de yer aldı.

Jeff Kaplan Blizzard ile Yollarını Ayırdı

Oyun dünyasının en başarılı MMORPG’lerinden birinde tasarımcılık yapan Kaplan, geçtiğimiz süreçte Overwatch topluluğunun da sevgisini kazandı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir