Anasayfa > Oyun Haberleri > Overwatch Çapraz Platform Özelliğine Kavuşuyor

Overwatch Çapraz Platform Özelliğine Kavuşuyor

Blizzard’ın popüler FPS oyunu Overwatch, yakında PC, PlayStation, Xbox ve Switch’i destekleyecek olan çapraz platform özelliğine kavuşacak.

Blizzard ekibi, Overwatch 2 için çalışırken aynı zamanda Overwatch’u da popüler tutmakta kararlı gibi gözüküyor. Zira, 2016’da piyasaya sürülen yetenek tabanlı FPS oyununa yakın zamanda çapraz platform özelliği ekleniyor. Bu özellik sayesinde PC, PlayStation, Xbox ve Nintendo Switch kullanıcıları aynı lobilerde maça girebilecek. Battle.net’in yakın zamanda yenilenen sosyal alt yapısı sayesinde bu özelliği getiren Blizzard, aşağıdaki videoyla haberi duyurdu ve bazı detayları aktardı.

Overwatch 2 Gelişmeleri

Overwatch Çapraz Platform Hakkında Detaylar

Çapraz platform güncellemesi hakkında konuşan oyun direktörü Aaron Keller, sık sorulabilecek bazı sorulara değindi.

Overwatch’ta çapraz platform dönemi, beta dönemiyle başlıyor. Oyunculardan gelecek geri bildirimlere göre ilerleyen günlerde bu özellik üzerinde değişiklikler yapılacak.

Çapraz platform özelliğiyle konsollarınız üzerinden Overwatch oynayabilmek için Battle.net hesaplarınızı konsol hesaplarınıza bağlamanız gerekecek.

2021’in sonuna kadar oyuna giren herkese çapraz platform güncellemesini kutlamak için altın loot box verilecek.

Keller, öncelikle çapraz platform güncellemesinin platformlar arası ilerleme özelliğini başlangıçta içermeyeceğini belirtti. Overwatch ekibi her ne kadar bu özelliğin üzerine çalışmak istese de güncellemenin başında böyle bir lükse sahip olamayacağız.

Bilgisayar ve konsol oyuncuları birlikte oynayabilecekler, fakat bu dereceli oyunlar için geçerli olmayacak.

Bilgisayar oyuncuları çapraz platform özelliğini kapatamayacak ve hem bilgisayar hem de konsol oyuncuları içeren lobilerle eşleşecek. Sadece konsol oyuncusu bulunduran bir lobide çapraz platform açıksa bu oyuncular konsollar arası oynayabilecek, fakat PC oyuncularıyla eşleşmeyecek. Lobide PC oyuncusu da varsa o lobi artık PC lobisine dönüşecek.

Buraya tıklayarak Blizzard’ın paylaştığı SSS sayfasına ulaşabilir, kafanızda olması muhtemel soruların cevaplarını alabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir