Anasayfa > Oyun Haberleri > Overwatch Toksiklik Sorununu Yapay Zeka Yardımıyla Aşıyor

Overwatch Toksiklik Sorununu Yapay Zeka Yardımıyla Aşıyor

Blizzard’ın popüler FPS oyunu Overwatch oyun içinde toksiklik sorunuyla yapay zeka ve makine öğrenimi sayesinde başarılı bir şekilde mücadele ediyor.

Overwatch FPS Artırma

2018’de oyuna eklenen endorsement sistemi sayesinde Overwatch’ta karşılaşılan toksiklikte büyük bir düşüş yaşanmıştı. Amerika bölgesinde %26 oranında düşen rahatsız edici sohbet, Kore bölgesinde %18’lik bir çakılma yaşamıştı. Ardından toksik oyuncuları makine öğrenimiyle otomatik olarak cezalandırma sistemine geçen Blizzard’ın başkanı J. Allen Brack, rahatsız edici oyuncularda inanılmaz bir düşüş yaşandığını belirtti.

overwatch

Overwatch Toksiklik İle Nasıl Mücadele Ediyor?

“İyi bir oyun deneyimi yaşamanın bir kısmı da kimliği, arka planı ne olursa olsun dünyanın dört bir yanındaki herkesi kabul edebilmekten geçebiliyor. Oyuncuların ofansif davranış ve dil konusundaki raporlarını bizlere doğrulayan makine öğrenimi sistemimizdan daha önce de biraz bahsetmiştik.”

Brack, bu açıklamasının ardından sistemin Overwatch ve Heroes of the Storm’da oyuncu davranışlarını nasıl etkilediğinden bahsetti. Blizzard’ın başkanı, makine öğrenimi sistemleri sayesinde toksiklik probleminde inanılmaz bir düşüş yaşadıklarını beyan etti.

“Bu sistem Overwatch ve Heroes of the Storm’da bir süredir yer alıyor. Uygun cezaları daha hızlı bir şekilde kesmemize yardım ediyor, sadece sohbetteki toksik yazılarda inanılmaz bir düşüş değil, aynı zamanda tekrardan bir kabahat işleme oranında da genel bir düşüş görüyoruz.”

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir