Anasayfa > Oyun Haberleri > Overwatch Yeni Mei Kostümü ile Irkçılık Tartışmalarının Odağında

Overwatch Yeni Mei Kostümü ile Irkçılık Tartışmalarının Odağında

Overwatch yeni Mei kostümü yüzünden ciddi suçlamalar ile karşı karşıya. Tartışmaların odak noktasında ise ırkçılık var. Detaylar haberimizde.

Mayıs ayı içerisinde karşımız çıkacak olan ve artık sayılı günler kalan Meele Overwatch League turnuvası için yayınlanan özel bir Mei kostümü oyuncuları ikiye böldü. İlhamını MMA‘den (karma dövüş sanatları) alan kostüm ile birlikte Çin asıllı Mei alıştığımız görüntüsünden bir hayli farklı bir tarzla karşımıza çıkıyor. Bu kostümle birlikte genellikle siyahi insanlar ile özdeşleştirilmiş olan bir saç stiline sahip olan karakter Asyalı köklerinden uzaklaşmış gibi görünüyor. İşte tüm bunlar da oyuncular arasında bazı tartışmalara neden olmuş durumda. MM-Mei adlı kostüm Mei‘yi açıkça bir dövüşçüye dönüştürüyor. Her bir detayı ile yeniden yaratılmış olan kostüm 28 Nisan ve 11 Mayıs arasında satışta olacak. Kostüme sahip olmak için ise 200 OWL jetonuna ihtiyacınız olacak.

Overwatch Nvidia Reflex Desteğine Sahip Oldu

Kostümün yol açtığı tartışmalara yeniden dönecek olursak tepki gösteren oyuncuların birleştikleri bazı noktalar var. Bu noktaların başında ise oyunda halihazırda bir siyahi kadın karakter olmaması ve Asyalı bir karaktere genellikle siyahilerle özdeşleştirilmiş bir görünüş verilmiş olması geliyor. Bu oyuncu topluluğunun bir kısmı tarafından hem Asyalı insanlara, hem de siyahilere bir saygısızlık olarak değerlendirilmiş durumda. Blizzard cephesinden gelen yanıt ise kostümün karma dövüş sanatları içerisinde çokça kullanılan bir saç modelinden ilham aldığı yönünde. Blizzard cephesinden gelen bu yanıta destek çıkan bazı oyuncular da Çinli MMA dövüşçüsü Zhang Weili‘nin bir fotoğrafını paylaşmış durumda. Weili de tıpkı Mei gibi bu saç modeline sahip Asyalı bir dövüşçü. Overwatch yeni Mei kostümü ile tepki çektikten sonra bakalım süreç nasıl devam edecek?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir