Anasayfa > Listeler > Oyun Dünyasındaki En Sarsıcı Ölümler (Spoiler)

Oyun Dünyasındaki En Sarsıcı Ölümler (Spoiler)

Bu listemizde oyun dünyasındaki gerçekten üzücü, unutamadığımız ve belki de ağladığımız ölümleri derledik. Hangi oyundan olursa olsun onlar her zaman kalbimizde yaşamaya devam edecekler. Karşınızda oyun dünyasının en sarsıcı ölümler listesi.

Küçük bir uyarı: Bu listede çok ağır spoilerlar görebilirsiniz. Henüz oynamamış olabileceğiniz oyunların en önemli karakterlerinin en vurucu ölümleri doğrudan listede yer alacağından uyarmadı demeyin.

5 – Gears of War 3, Dominic Santango

Oyun dünyasındaki en sarsıcı ölümler

2011’de çıkmış ve gönüllere taht kurmuş olan Gears of War 3 serisinden tanınmış olan Dominic Santango‘nun ölümü bizi derinden üzen ölümlerden bir tanesidir. Dominic Santango arkadaşları ve kardeşleri için kendisini feda etmeyi bilmiş, bu dramatik ölümüyle oyuncuları oldukça üzmüştür.

4-Telltale’s The Walking Dead, Lee Everett

Oyun dünyasındaki en sarsıcı ölümler

Lee Everett’ın ölümü hala kabul etmekte zorlandığımız, oyun dünyasındaki en sarsıcı ölümler arasında yer alır. Zombi kıyametinin ortasında küçük bir kızı koruyup kollayan büyük bir adamdır. Clementine ile arasındaki baba-kız ilişkisi akıllardan çıkmamaktadır.

3-The Last of Us, Sarah

joel

Gelelim oyun dünyasındaki bir diğer yıkıcı ölüme. Last of Us‘tan Joel’in kızı Sarah‘ı kaybetmesiyle hikaye başlıyor. Kendisini sadece yarım saat kadar tanıma fırsatı bulduğumuz Sarah‘ın beklenmedik ölümü biz oyuncularda şok etkisi yarattı. Bu ölümle beraber herkesin çok derinden etkilendiğine eminiz. Biz ekran başındakiler bir babayla kızının vedasına şahit olduk.

2- The Witcher 3 Wild Hunt, Vesemir

witcher

Geralt‘a bildiği her şeyi öğretmiş olan adam,Vesemir‘in ölümü biz witcher hayranlarını en derinden etkileyen olaylardan birisiydi. Hatta ben bile verdiğim kararların bir sonucu sanıp bir süre kendimi suçlamıştım. Ancak ne yazık ki hiçbir karar bize Vesemir‘i geri getiremezdi. Bu ölümün ardından yapılan cenaze ve söylenen sözler gözlerden yaş getirmişti. Özellikle Geralt‘ın Ciri‘ye “No witcher’s ever died in his own bed.” yani “Hiçbir Witcher kendi yatağında ölmemiştir.” sözü hala kulaklarımda yankılanır.

1-Call of Duty: Modern Warfare 2, Ghost

Oyun dünyasındaki en sarsıcı ölümler dendiği zaman olmazsa olmazımız geceler boyunca yasını tuttuğumuz, haince öldürülen dava arkadaşımız Ghost. Bir çok oyuncuyu ve beni inanılmaz derinden etkileyen belki de bazı akrabalarım ölse bu kadar üzülmeyeceğim bir karakterdi kendisi. Bu ölümü unutmak oynayan insanların çoğuna imkansız gelir. Bugün dahi hatırlandıkça bir iç çekilerek hatırlanır Ghost. Oyun dünyasının öldükten sonra en çok hatırası kalan isim olmuştur.

Listemizi beğendiyseniz diğer listelerimize de göz atmayı unutmayın. 

Hakkında Emre Koçtaş

Need for Speed oyunlarıyla başlayan uzun yolculuğum beni buralara kadar getirdi. Bunun yanında Lord of the Rings'e bayılırım.

Bir Yorum

  1. En beğendiğim kısım Vesemir ama Ghost’ta güzel olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir