Anasayfa > Oyun Haberleri > PAX Avustralya 2020 İptal Edildi

PAX Avustralya 2020 İptal Edildi

PAX Avustralya 2020 iptal edildi. Kıtanın en önemli oyun etkinliklerinden birinin iptal edilme gerekçesi ise elbette Coronavirüs. Detaylar haberimizde.

Coronavirüs pandemisi, bir çok sektörde dünyanın tamamını etkilemeye devam ediyor. Tüm dünyada kısıtlamalar yavaş yavaş kaldırılsa da, fuar gibi dev etkinlikleri yapmak için hala çok erken. Kıtanın en önemli oyun etkinliklerinden biri olan PAX Avustralya 2020 de bu gerekçeyle iptal edildi. Avustralya’da kısıtlamalar 21 Haziran tarihinde kalkacak. Ancak sinema ve tiyatro gibi etkinliklere salon başına 50 kişi sınırlaması getirildi. Bu anlamda, kısıtlamaların kalkması fuar gibi dev bir organizasyon yapmaya halen elvermiyor.

Avustralya Coronavirüs İle Temas Uygulamasıyla Savaşacak

2020 etkinliğinin iptal ettiğini Twitter üzerinden doğrulayan organizatörler, şu açıklamayu yaptı: “Ortaklarımız ve sergi katılımcılarımızla bütün seçeneklerimizi değerlendirdik, ancak size en iyi PAX Avustralya’yı sunabilme arzumuz sebebiyle, etkinlik 2021’de düzenlenecek”.

Amerika menşeli bir etkinlik olan PAX, Amerika’nın Seattle, Boston, Philadelphia ve San Antonio kentlerinde düzenleniyor. 2004’ten beri düzenlenen etkinlik, Avustralya’da da yapılmaya başlanmıştı. Fuarın Amerika ayağı ile ilgili bir ertelenme haberi henüz gelmedi. İnternet sitelerine bakılınca, biletlerin yakında satışa sunulacağı anlaşılıyor.

Ancak PAX’ın Okyanusya ayağı tamamen gündemden elini eteğini çekmiş de değil. Twitter açıklamasından anlaşıldığı kadarıyla, etkinlik 2021’de tekrar düzenlenebilene kadar, bazı online alternatiflerin getirilebileceği ve bunların yakında açıklanacağı belirtildi.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir