Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Avustralya Coronavirüs İle Temas Uygulamasıyla Savaşacak

Avustralya Coronavirüs İle Temas Uygulamasıyla Savaşacak

Avustralya coronavirüs ile savaşına temas uygulamasını eklemeye karar verdi. Uygulama Singapur’un TraceTogether uygulamasına benzerlik gösterecek.

Tüm dünyada Covid-19 pandemisine tıbbi hizmetlerin yanı sıra teknoloji marifetiyle çözümler de aranmaya devam ediyor. Singapur’un başlattığı TraceTrack uygulaması diğer ülkelere de yayılıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde teknoloji devleri Apple ve Google coronavirüs için bir takip uygulaması için işbirliğine savundu. Bu örnekleri izleyen son devlet ise Avustralya oldu. Ülkede an itibariyle, doğrulanmış 6,677 vaka ve 79 hayat kaybı bulunuyor. Bloomberg’in haberine göre Avustralya’da temas uygulamasının bugün hayata geçmesi bekleniyor.  Uygulama benzerleri gibi, Bluetooth teknolojisiyle temas takibi yapacak.

Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton uygulama için, “Yakalayabildiğimiz başarıyı devam ettirebilmemize yardımcı olması açısından çok önemli bir adım” ifadelerini kullandı. Dutton Avustralya’nın Sky News isimli haber kanalına verdiği açıklamasına, “Toplumumuzun kilit altında olmasını istemiyoruz. İnsanlarımızın işlerine dönmelerini ve ekonomimizin yeniden büyümeye başlamasını istiyoruz” sözleriyle devam etti.

Peter Dutton’ın kendisi de Covid-19 hastalığına yakalandığını 13 Mart 2020’de duyurmuştu. Dutton hafif geçirdiği hastalığı evinde geçirdiği tedavi ile atlatmayı başarmıştı.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir