Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Apple ve Google Coronavirüs Uygulaması İçin Birlikte Çalışacak

Apple ve Google Coronavirüs Uygulaması İçin Birlikte Çalışacak

Apple ve Google Corona virüsü mücadelesinde birlikte çalışacak. İki teknoloji devinin geliştirdikleri uygulama virüsü taşıyan kişilere karşı uyaracak.

Corona virüsü pandemisi sırasında dünya, üzücü görüntülerin yanında, dünyanın el ele verdiği dayanışma görüntülere de sıklıkla sahne oluyor. Covid-19 pandemisine karşı verilen mücadelede bir araya gelen son ikili, ezeli rakipler Apple ve Google oldu. Teknoloji devlerinin geliştirdiklerini açıkladıkları uygulamayla virüse sahip olanlar takip edilebilecek.

Nasıl Çalışıyor?

Birisi hastalandığı zaman, devlet ve sağlık kurumları bu kişileri takip ediyor ve karantinada olmalarını sağlamaya çalışıyor. Aynı zamanda hasta bireylerin iletişimdeki olduğu bireylere de ulaşmaya çalışıyor. Apple ve Google’ın geliştireceği uygulama işte bu süreci kolaylaştırmayı hedefliyor. Benzer uygulamalar Singapur gibi ülkelerde yapılmış ve başarılı olmuştu. Apple ve Google’ın bu uygulamayı geliştirmesinin önemi, kullandığımız tüm telefonların bu iki şirketin altyapılarını kullanmaları. Böylece uygulama telefonlara da entegre edilecek.

Bu sistemi kullanan bir kişi hasta olduğunda kimlik bilgilerini merkeze girmeyi tercih edebilecek. Böylece çevrenizdeki hasta bir kişi olduğunu kimliğini ve tam yerini bilmeden öğrenebilecek ve hastalığa maruz kalıp kalmadığınızı bilme imkanınız olacak. Uygulamanın yanlış kullanılma riskine karşı, sadece sağlık çalışanları tarafından kullanılabilmesi de gündemde.

Apple ve Google’ın Corana Virüsü Uygulaması Ne zaman Hayata Geçecek?

Uygulamanın Mayıs ayının ortasında hayata geçmesi bekleniyor. Şu anda uygulamadan ziyade bir framework durumunda olan teknolojinin genel kullanıcılar için ne zaman hayata geçeceği bilinmiyor. Uygulama, kişisel veri güvenliğiyle ilgili endişeler taşısa da, hayatın seyrinin olabildiğince hızlı normalleşmesi için önemli bir adım olduğu düşünülüyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir