Anasayfa > Oyun Haberleri > Pearl Abyss G-Star Oyun Konferansı’nda Yeni Oyunları ve Oyun Motorlarından Görüntüler Paylaştı

Pearl Abyss G-Star Oyun Konferansı’nda Yeni Oyunları ve Oyun Motorlarından Görüntüler Paylaştı

Pearl Abyss G-Star Oyun Konferansı’na katılarak, geliştirdikleri yeni nesil oyun motorunu tanıttı ve “Crimson Desert”, “Plan 8” gibi merakla beklenen oyunlarının geliştirilme sürecinden görüntüler paylaştı. 

Oyun motoru baş programcısı olan Kwanghyeon Go konferansta “Yeni Nesil Oyun Motoru Geliştirme Son Durum İncelemesi” konulu sunumuyla oyun motorunun geliştirilmesi üzerine önemli bilgiler aktardı. Özellikle üstün kalitede bir oyunu, hızlı ve çok oyuncuya sunmanın, geliştirdikleri yeni nesil oyun motorunun en önemli işlevlerinden biri olduğunu söyleyen Kwanghyeon Go, bu çerçevede çeşitli oyun motoru tekniklerini de tanıttı.

Pearl Abyss G-Star

Pearl Abyss adına Kwanghyeon Go G-Star Oyun Konferansı’nda yeni nesil oyun motorunun başlıca fonksiyonları olan ışık, atmosfer, geometri ve fiziğin yeni oyunların geliştirme sürecine nasıl uygulandığını da çeşitli örneklerle açıkladı. Işık kaynağının ortaya koyduğu etkiye bağlı olarak gölgelerin nasıl değiştiği ve farklı durumların çözüm yolları başta olmak üzere, milyonlarca nesneyi eş zamanlı olarak görselleştirebilme sistemini de gösterdi.

Merakla beklenen Plan 8’in geliştirilme görüntülerine ise konferansın ikinci yarısında yer verildi. Yeni nesil oyun motoru, binek sistemi aracılığıyla geliştirilen araç testinin yapıldığı ve piston ayarına göre daha geniş aralıklı hareket yeteneklerinin açıkça ortaya konduğu bir video paylaşıldı.

Pearl Abyss G-Star

Crimson Desert’ın geliştirilme görüntüleri de paylaşılanlar arasındaydı. Yeni nesil oyun motorunun sunduğu imkanlar aracılığıyla hava koşulları uç noktalarda değişebilirken, karakterlerin kar ve çamur birikintilerindeki hareketlerine bağlı olarak yer yüzeyi de bunlara uygun bir görünüme bürünebiliyor. Ayrıca suyun yayılımları hesaplanarak, hareket eden nesnelerin bulunduğu yüzeyde de gerçekçi dalgacıklar oluşturabiliyor.

Crimson Desert Bilinmeyen Bir Tarihe Kadar Ertelendi

Pearl Abyss G-Star

Pearl Abyss, daha öncesinde IGN‘e verdikleri bir röportaj aracılığıyla yeni nesil oyun motorunun adını BlackSpace Engine olarak açıklamıştı. Yakın zamanda dünya genelinde gündem konusu olan DokeV adlı yeni oyununun, bu yeni oyun motoruyla geliştirildiği gerçeğinin öğrenilmesiyle de, motora olan ilgi giderek artıyor.

Oyun motorunun baş programcısı olan Kwanghyeon Go, motorun çeşitli avantajlarını tanıtarak, gelişmiş grafikler için şirkete ait oyun motorunun yanı sıra, hareket yakalama ve 3D tarayıcı stüdyoları gibi son teknoloji tesislere de sahip olduklarını aktardı. Kwanghyeon Go, “üstün grafikler ve detaylara dair özenin, Pearl Abyss’in sahip olduğu yön” olduğunu vurgularken, “ancak oyunun oynanışı konusuna da bir o kadar yoğunlaşmaktayız” sözleriyle sahip oldukları vizyonu da paylaştı.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir