Anasayfa > Oyun Haberleri > Pharaoh: A New Era Görmek İstediğimiz Remake

Pharaoh: A New Era Görmek İstediğimiz Remake

Pharaoh: A New Era oyunu resmi olarak duyuruldu. 1999 tarihli eski Pharaoh oyununun remake’i olacak oyun 2021’de gelecek.

1999‘da yayınlanan Pharaoh oyunu, antik Mısır dönemini konu alan oldukça ilginç ve eğlenceli bir oyundu. Oyunda antik Mısır’da bir şehir yaratılıyordu ve tarihi detaylar oldukça çarpıcıydı. Örneğin, Nil nehri, şehrin kurulumu için oldukça kritik bir durumdaydı. Tarihte Mezopotamya bölgesinde kurulan uygarlıkların, özellikle de Mısır’ın Nil nehrine olan bağımlılıkları düşünüldüğünde oyun 1999 yılı için oldukça başarılı bir oyundu. O kadar ki, Nil nehri üzerinde gemi savaşları yapmak dahi mümkündü.

Lemnis Gate Gamescom Etkinliğinde Duyuruldu

1999 yapımı, Impressions Games tarafından çıkarılmıştı. Aynı stüdyonun Caesar 3 ve Zeus gibi oldukça başarılı başka tarihi oyunları da var. Bu anlamda, remake’in başarısına göre, stüdyonun bu diğer oyunlarını da tornaya sokması mümkün olabilir.

Oyun dün başlayan Gamescom etkinliğinde duyuruldu. Görüntülere bakıldığı zaman, oyunun gerçek bir remake olduğu anlaşılıyor. Son zamanlarda oyunları cilalayıp yeniden piyasaya sürmek oldukça moda. Ancak çoğu remake, maalesef görsel kaliteyi biraz artırıp, teknik özelliklerini yeni işletim sistemlerine uyarladıklarında bu işi bitiriyorlar. Pharaoh ise remake’in tam tanımı.

Fragmandan da görüleceği üzere, oyunda hemen her şey yeniden yapılmış. Oyunun yeniden yapılmasını üstlenen Triskell Interactive, 4K görseller ve modern standartlara uyarlanmış bir gameplay ile karşımıza çıkıyor. Bu remake gerçekten, bir remake’in nasıl olması gerektiğini gözler önüne seriyor.

Oyunun Steam sayfası da hazır. Çıkış tarihi tam olarak belirtilmese de, 2021 yılında çıkacağı biliniyor. Oyun ayrıca istek listesine de eklenebiliyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir