Anasayfa > Oyun Haberleri > Phosphor Studios, People Can Fly Tarafından Satın Alındı

Phosphor Studios, People Can Fly Tarafından Satın Alındı

Geçtiğimiz haftalarda Outriders’ın çıkış yapmasıyla tekrar gündeme gelen People Can Fly, Phosphor Studios isimli stüdyoyu satın aldığını duyurdu.

Phosphor Studios, oyun sektörünün bilinen isimlerinden People Can Fly tarafından satın alındı. 2009’da kurulduğu günden bu yana çeşitli oyunlara imza atmış olan Phosphor, orta halli bir stüdyoydu. People Can Fly’ın satın alımıyla artık ismi de değişen Phosphor, bundan sonra People Can Fly Chicago olarak anılacak. Bu satın alımla birlikte People Can Fly’ın da dünyanın 7 farklı noktasında 320’den fazla çalışanı olmuş oldu.

Phosphor Studios’un CEO’su Justin Corcoran, yaptığı bir basın açıklamasında kendileri için yeni bir sayfanın açıldığını belirterek mutluluğunu dile getirdi. People Can Fly’a katıldıkları için çok heyecanlı olduklarını söyleyen CEO, amaçlarının stüdyonun Amerika’daki varlığını güçlendirmek olduğunu söyledi. Ayrıca People Can Fly’ın küresel büyüklükte bir stüdyo olabilmesi için de çabalayacaklarını belirtti.

The Witcher: Monster Slayer Erken Erişim Kayıtları Açıldı!

Justin’in açıklamalarının yanı sıra People Can Fly CEO’su Sebastian Wojciechowski de kimi açıklamalarda bulundu. Bu satın alımın stratejilerinin bir parçası olduğunu söyleyen Sebastian, devam etmekte olan projelerinden dolayı yeni isimlere ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Phosphor Studios çalışanlarının yetenekli ve deneyimli insanlar olduklarını belirten Sebastian, bunun People Can Fly’a büyük katkı sağlayacağını ve büyümelerini kolaylaştıracağını da söyledi.

Phosphor Studios

Fortnite ve Outriders gibi yapımlara imza atmış olan People Can Fly şu anda iki yeni AAA oyun üzerinde çalışıyor. Oyunlardan birisi Square Enix, diğeriyse Take-Two Interactive için geliştiriliyor.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir