Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation 5, Geriye Dönük Uyumluluk Sorunu Yaşatmayacak

PlayStation 5, Geriye Dönük Uyumluluk Sorunu Yaşatmayacak

2020 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülecek olan PlayStation 5, konsolun dördüncü sürümündeki oyunlarla uyumlu olacak.

PlayStation 3, ilk versiyonları haricinde maliyet düşürmek için PlayStation 2 oyunlarına yönelik uyumluluk içermiyordu. PlayStation 5’te ise bu hata tekrarlanmayacak ve konsol PS4’e yönelik uyumlulukta bir sorun yaşatmayacak. PlayStation 5’in sistem mimarı Mike Cerny, bu konuda yaptığı açıklamalarla oyuncuların yüreğine adeta su serpti.

PlayStation 5’in teknik yönlerinin açıklandığı yayında açıklamalar yapan PS5 sistem mimarı Mike Cerny, yüzlerce PS4 oyununun PS5’te oynanabileceğini belirtti. Zamanla bütün oyunların uyumluluğunun sağlanacağını belirten Cerny, PS3 örneğinin aksine PS5’in gelecek olan versiyonlarında da geriye yönelik uyumluluğun sürdürüleceğini açıkladı. PlayStation 5’in eski konsollara göre gelişimine odaklanan açıklamayı aşağıdan izleyebilir, detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

PlayStation 3, lansman versiyonundan sonra çıkan versiyonlarında PS2 oyunlarına yönelik uyumluluk içermiyordu, ki bu da oyuncuların tepkisini çekmişti. Sony, maliyet düşürme amaçlı yaptığı bu hatayı PlayStation’ın yeni versiyonunda yapmayıp oyuncuları memnun edecek gibi gözüküyor.

En güncel oyun haberleri için bizleri takipte kalabilirsiniz, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Cyberpunk 2077 PlayStation 5 İçin de Gelecek Mi?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir