Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation 5 Kullanılabilir Depolama Alanı Belli Oldu!

PlayStation 5 Kullanılabilir Depolama Alanı Belli Oldu!

 PlayStation 5 kullanılabilir depolama alanı konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Sony’nin verdiği bilgilere göre konsol, 825 GB’lık dahili depolamaya sahipti ancak kullanılabilir boyut bilinmiyordu. Boyut ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu olacak PlayStation 5 için yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Yeni cihazlarda kullanılan ve Harddisk(HDD)’lere göre oldukça yüksek okuma ve yazma hızına sahip SSD’ler oldukça dikkat çekmişti. Yeni nesilde yükleme sürelerini minimuma indirmeyi sağlayacak bu disklerin tek dezavantajı fiyatının pahalı olmasından dolayı boyutlarının fazla olamamasıydı. Konsollarda ise bu durum neredeyse hiç göze batmadı çünkü hem Xbox hem de PlayStation konsollarında yaklaşık 1 TB’lık depolama mevcut. Tabii ki de sistemin gördüğü ve işletim sisteminin kullandığı depolama sonrası kullanıcıya kalan boyut daha az oluyor. PlayStation 5 için işte bu bilgi belli oldu.

playstation 5 kullanılabilir depolama alanı
Görsel: Kenzodielocke/ResetEra

PlayStation 5 Kullanılabilir Depolama Alanı Üzdü!

Ortaya çıkan bir sızıntı resim bağlamında PlayStation 5’in 825 GB olması beklenen SSD boyutunun çok daha azı kullanılabilir olacak. Resimde kullanılabilir depolama alanının 664 GB olduğu görülüyor. Yani 100 GB’dan fazla bir kayıp mevcut.  Bu tarz kayıplar genelde yaşanabiliyor. Xbox Series X, 1 TB SSD’den kullanılabilir 802 GB alana sahipti. Günümüz oyunlarının oldukça yüksek boyuta sahip olması oyuncularda depolama alanı endişesi doğurabiliyor.

Modern Warfare 250 GB Boyutunu Aştı!

Siz yeni nesil PlayStation 5 kullanılabilir depolama alanı ve konsol hakkında neler düşünüyorsunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir