Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation 5 Oyun Fiyatları 720 TL Olabilir!

PlayStation 5 Oyun Fiyatları 720 TL Olabilir!

PlayStation 5’in duyurulduğu etkinlikte, Sony konsolla birlikte oyunların fiyatının değişeceğini söyledi. Peki, oyun fiyatları ne olacak? Ülkemizde durum nasıl etkilenecek?

Normalde AAA seviyesi oyunlar konsollar için 60 Dolar ve 60 Euro’luk fiyatlar ile çıkış yapmaktaydı. Bu yıl durumun değişeceğini gösteren birkaç 70 Dolarlık oyunun geldiğini oyun dünyası olarak endişeyle izledik. Sony etkinlikte son noktayı koyan bir duyuru yaptı ve oyun fiyatlarının artık 70 Dolar ve 80 Euro’luk fiyatlardan çıkacağını söyledi.

PlayStation 5 Çıkış Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu

80 Euro şu andaki kur ile ülkemizde 710 liranın üzerinde bir ücrete denk geliyor ve ülkemiz de bu para birimi ile satış yapılan bir bölgede bulunmakta. Dolayısıyla oyun fiyatlarının ülkemizde buralara geleceğini söylemek pek de zor değil. Her ne kadar PC oyuncuları ya da kütüphane sistemlerinden yararlanan oyuncular ülkemize özel fiyatlara alışık olsa da maalesef PlayStation cephesinde durum bugüne kadar pek böyle yürümedi. Elbette firmalar bu noktada rekabetçi davranabilmekte. Dolayısıyla ülkeye özel fiyatlandırma seçeneklerinin sunulup sunulmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Aynı zamanda oyun sektörünün fiyat yükseltmesi de anlayışla karşılanabilir demeliyiz. Sonuçta oyun yapımı dallanıp budaklandıkça, farklı uzmanlık alanları ile ekipler genişletiliyor ve oyun üretimi daha pahalı bir hale geliyor. Yine de ülkemizde fiyatların artması, sektörün hızlı gelişimini baltalar cinsten. Bunun en önemli sebebi ise maalesef ki kurların sabit kalacağının da bir garantisinin olmaması.

Konuyla alakalı Türk oyun sektörünün önde gelen isimlerinden Sinan Akkol’un attığı Tweet ise şu şekilde:

 

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir Yorum

  1. -Oğlunuz ne işle meşgul acaba?
    +Oğlum sabahtan akşama kadar PS 5 diye bi konsolda oyun oynuyor başka bir işi yok.
    -(Hmm bunlar galiba baya zengin) Verdim gitti kızı hayırlı olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir