Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation 5 Özel Oyunu Returnal İçin Fragman Yayımlandı

PlayStation 5 Özel Oyunu Returnal İçin Fragman Yayımlandı

Yakın zamanda çıkış yapacak PlayStation 5 özel oyunu Returnal için çıkışına özel yeni bir fragman yayımlandı.

11 Haziran 2020 tarihinde Sony tarafından düzenlenen büyük etkinlikte PS5 için duyurulan oyunlardan biri de Returnal’dı. Oyun, bir astronotun tuhaf bir gezegen keşfetmesi sonucunda girdiği sonsuz döngüyü konu alıyor. Kaza, saldırı ve ölüm döngüsüne giren karakterimiz her öldüğünde gezegen biraz daha değişiyor. Bu yüzden oyun da ilk duyurulduğundan beri oyuncular tarafından rogue-like kategorisinin yeni jenerasyon bir hali olarak değerlendiriliyor.

Normalde 19 Mart‘ta çıkış yapacak oyun Ocak ayında yapılan açıklamayla 30 Nisan’a ertelenmişti. Geçtiğimiz günlerde ise oyunun “gold” statüsüne ulaştığı yani dağıtıma hazır olduğu açıklanmıştı. Yarın çıkış yapacak oyun ise dün yeni bir çıkış fragmanı yayımlandı.

Returnal

PlayStation Resmi Youtube kanalı tarafından yayımlanan fragman oyunculara Returnal hakkında yeni bir çok bilgi sunuyor. Videoda ana karakterimiz Selene‘yi Atropos gezegenindeki çeşitli yaratıklara karşı savaşırken görüyoruz. Ayrıca videoda Selene’nin gezegene gelmeden önceki yaşamına ait flashback sahneler ve felsefi konulara değinin bir anlatıcı bulunuyor. Bunun yanı sıra fragmanda daha önce de bahsettiğimiz ortam değişikliği mekaniğini de gözlemleyebiliyoruz. Returnal her döngüde farklı bir deneyim yaşatmayı garantiliyor.

Oyuncuların oyunda eşya kullanımına dikkat etmesi ve erzaklarını tutumlu kullanması gerekecek. Rogue-like oyunlardan aşina olduğumuz, sadece o döngüye etki eden efektler veren eşyalar da bulunacak. Aynı şekilde döngüye kötü etki edebilen eşyalar da oyunda mevcut. Tek kullanımlık kalkanlar da döngüde oyunculara yardımcı olacak başka bir eşya türü. Ayrıca Obolite adı verilen para birimi ile döngüde size yardımcı olacak eşyalar alabileceksiniz. Oyunun son tavsiyesi ise ölüm döngüsüne girmemek için sürekli harekette kalmak.

30 Nisan 2021 tarihinde PS5 için çıkış yapacak Returnal’ın çıkış fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir