Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation 5 Satış Rakamları Açıklandı

PlayStation 5 Satış Rakamları Açıklandı

Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 satış rakamları hakkında açıklamada bulundu.

Çıktığı günden bu yana yok satan PlayStation 5, rekorlar kırmaya devam ediyor. Sony yaptığı açıklamada 18 Temmuz 2021 tarihi itibariyle 10 milyondan fazla PlayStation 5 sattıklarını duyurdu. Şirket ayrıca PS5’in, çıkış yaptıkları dönemler karşılaştırılınca en çok satan Sony konsolu olmayı başardığını da söyledi.

PlayStation 5 Satış Rakamları

Pandeminin devam etmesi ve PlayStation 5 stoklarında yaşanan problemlere karşı Sony’nin böyle bir başarı elde etmesi ise takdire şayan. Sony CEO’su Jim Ryan bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “PlayStation 5 önceki konsollarımızdan daha hızlı bir şekilde daha fazla kullanıcıya ulaşmış olsa da, devam eden arzı karşılamak için yapmamız gereken daha çok iş var” ifadelerini kullandı. PlayStation 5’e karşı sergiledikleri tutumdan ötürü PlayStation topluluğuna oldukça minnettar olduğunu söyleyen CEO, Sony ile beraber çalışan stüdyolar ve yayıncılara da içten bir şekilde teşekkür etti. Ryan ayrıca yaşanan onca sıkıntıya ve şirketin karşılaştığı problemlere karşın, asıl önceliklerinin stokların geliştirilmesi ve iyileştirilmesi olduğunu söyledi.

PlayStation 5 Satış Rakamları

Sony ayrıca bazı önemli PlayStation 5 oyunlarının satış rakamlarını da paylaştı. Paylaşılan verilere göre PS5’in önemli isimlerinden Spider-Man: Miles Morales, çıkış yaptığı 12 Kasım 2020 tarihinden bu yana 6.5 milyondan fazla kopya sattı. Yakın zamanda çıkış yapan Ratchet & Clank: Rift Apart ise 1.1 milyonluk bir satış rakamına ulaştı. Paylaşılan diğer bir oyun olan Returnal ise Nisan ayından bu yana 560 bin adet sattı.

Netflix Dragon Age Dizisi Üzerinde Çalışıyor Olabilir

İşler PlayStation 5 için iyi gitse de konsol alanında başarı yakalayan tek şirket Sony değil. Xbox Series konsolları da en iyi açılış yapan Xbox konsolları oldu. PlayStation 5’in 10 milyonluk satış rakamına karşılık Xbox Series konsolları 6.5 milyonluk bir satış rakamına ulaştı. Sony’nin duyurduğu God of War: Ragnarök ve Horizon Forbidden West gibi ileride çıkış yapacak isimlerin PlayStation 5 satış rakamları için olumlu bir etki yaratması bekleniyor.

 

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir