Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation 5 VR Oyunlarını En Az 2 Yıl Desteklemeyecek!

PlayStation 5 VR Oyunlarını En Az 2 Yıl Desteklemeyecek!

PlayStation 5, VR oyunlarını en az 2 yıl desteklemeyecek. Sony Interactive Entertainment yaptığı lansmanda, PlayStation 5 oyunlarının sanal gerçekliği desteklemeyeceğini doğruladı. Detaylar haberimizde.

Bildiğiniz üzere yakın zamanda çıkması planlanan HITMAN III ve çıkışıyla birlikte güzel başarılar yakalayan No Man’s Sky adlı oyunların VR özelliği oyuncuların oldukça ilgisini çekmişti. Ancak bu oyunların PlayStation 5 versiyonları sanal gerçekliği resmi olarak desteklenmeyecek.

PlayStation 5 Ön Sipariş Sayısı PlayStation 4’ü Geçti!

Eğer oyunları VR üzerinden oynamak istiyorsanız maalesef oyunları PlayStation 4 üzerinden oynamanız gerekiyor. Yine de bardağın dolu tarafından bakmakta fayda var. Çünkü belirtilene göre HITMAN III ve No Man’s Sky’ı PlayStation 5 üzerinden zaten satın aldıysanız, geriye uyumluluk sayesinde hiçbir ücret ödemeden PlayStation 4 üzerinden VR ile oynayabilirsiniz. Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan’ın ise konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekildeydi:

PlayStation 5 oyunları için VR desteği bu yıl mı olacak? Hayır. Önümüzdeki yıl mı olacak? Hayır. Fakat bir aşamada VR desteği gelecek mi? Buna oldukça eminiz.”

Bu da maalesef en az 2022 yılına kadar PlayStation 5 oyunlarının sanal gerçeklik desteğini göremeyeceğimiz anlamına geliyor.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir