Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation Oyunları Mobil Platformlara da Gelebilir

PlayStation Oyunları Mobil Platformlara da Gelebilir

Ortaya çıkan bazı önemli ipuçları gösteriyor ki bazı PlayStation oyunları mobil platformlar için de çıkış yapabilir. Detaylar haberimizde.

Oyun sektörü gün geçtikçe daha da büyürken Sony de gerek PlayStation, gerekse de PlayStation özel oyunları ile pastadan büyükçe bir pay almayı başarıyor. PlayStation konsolları için geliştirilen özel oyunlar özellikle konsol savaşları içerisinde firmanın elindeki en büyük kozlar. God of War, The Last of Us ve Uncharted gibi modern klasikler aradan uzun yıllar geçtikten sonra bile oynanabilirliklerini koruyan ve akılda kalıcı oyunlar olarak hatırlanmaya devam ediyorlar. Serileri geçmişten bu yana sürekli geliştirerek günümüze kadar getiren Sony cephesinden bu kez farklı haberler var. Görünüşe göre Japonya merkezli teknoloji devi gözünü bu kez de mobil oyun sektörüne dikmiş durumda. Şansını bu platformda daha önce de denemiş, ancak pek de başarılı sonuçlar elde edememiş olan Sony bu kez çok daha ciddi görünüyor. Bazı özel oyunlarını yakın zamanda PC platformuna da getireceğini açıklamış olan Sony tarafından yayınlanan bir iş ilanının ortaya koyduğu bilgilere göre firma mobil platformlarda şansını bu kez çok daha güçlü kozlarla yeniden denemeye hazırlanıyor.

Days Gone PC Platformu İçin de Çıkış Yapacak

PlayStation oyunları mobil

Mobil departmanının başına geçecek isim için bir iş ilanı yayınlamış olan Sony söz konusu ilanda PlayStation Studios için mobil oyun stratejisi geliştirecek ve gelecekteki büyüme fırsatları için bir temel inşa edilmesine yardımcı olacak niteliklere sahip adaylar aradığını belirtmiş durumda. İşe alınacak kişi şirket içerisinde departmanlar arasında bir köprü görevi görerek de büyük IP’lerden yararlanacak. Esas heyecan verici olansa ilanda açıkça belirtildiği üzere görevi alacak kişinin PlayStation‘ın en popüler markalarının mobil cihazlar için uyarlanmasının yönetilmesini de sağlayacağı. Bu da kısaca popüler PlayStation oyunlarını mobil cihazlarda da göreceğiz anlamına geliyor. Elimizde henüz konuya ilişkin olarak Sony cephesinden gelen resmi bir açıklama olmasa da yayınlanmış olan bu iş ilanı gösteriyor ki PlayStation özel oyunları mobil platformlar için de çıkış yapabilecek şekilde yeniden ele alınacak. Hangi oyunları mobil cihazlarda göreceğimizi, sürecin nasıl işleyeceğini ise zaman gösterecek.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir