Anasayfa > Oyun Haberleri > PS4 FMV Gerilim Oyunu Erica PC’ye Geliyor

PS4 FMV Gerilim Oyunu Erica PC’ye Geliyor

Daha önce sadece PS4 kullanıcılarına özel çıkan FMV gerilim oyunu Erica artık PC raflarını da süsleyecek. İşte bilmek istediğiniz her şey.

Bazı oyunların PS4 ya da Xbox gibi platformlara özel çıkması, masaüstü sevdalıları için üzücü olsa da, bu oyunlar dönüp dolaşıp kendilerini Steam’de ya da Epic’te buluyor. Bu durumun son örneği ise daha önce sadece PS4’a özel olan Erica. FMV ile çekilen gerilim oyununun muhteşem sinematografisini artık bilgisayarımızın ekranlarından da izleyebileceğiz.

En İyi PlayStation 4 Exclusive Oyunları

Erica, konusundan ziyade sinematografisiyle öne çıkan bir oyun. Üç boyutlu FMV’ler oldukça gerçekçi ve etkileyici. Oyunun konusu ise gerilim oyunlarında görmeye alıştığımız bir temayı işliyor. Erica, terkedilmiş bir malikaneye giderek, babasının ölümünün arkasındaki gerçeği öğrenmeye çalışıyor. Oyun bu açıdan eleştirmenlerden karışık puanlara sahip. Kimileri oyunun video kalitesini överken, kimileri de konunun yavanlığından dert yanıyor. Ancak oyun genel anlamıyla oldukça yüksek puanlara sahip ve denenmeyi hak ediyor.

PC’ye gelmeye hazırlanan Erica’nın Steam sayfası da hazır. Oyunun çıkış tarihi henüz belli değil ancak Türkçe dil desteği bulunmuyor. Oyunu Steam üzerinden istek listesine eklemek mümkün. Tahmini 12$ civarı bir fiyata sahip olacak oyunun, Steam kuruyla Türk oyuncusuna nasıl yansıyacağı ise henüz belli değil.

FMV Nedir?

FMV (Full motion video), bilgisayar oyunlarında kullanılan bir anlatım tekniğidir. Bu anlatım tekniğinin kullanıldığı bilgisayar oyunlarında hikaye önceden kaydedilmiş videolar üzerinden yürür. Bazı oyun stüdyoları FMV’yi ara sahneler için kullanmayı tercih eder. Ancak bazıları bütün oyunlarını FMV üzerine kurarak, interaktif oyun deneyimi sağlar.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir