Anasayfa > Listeler > En İyi PlayStation 4 Exclusive Oyunları

En İyi PlayStation 4 Exclusive Oyunları

Gözlerimizin önünde koca bir jenerasyon bitti, yeni bir jenerasyon başladı. Her ne kadar henüz fişi çekilmese de PlayStation 4, artık eski jenerasyon konsolu. Biz de bu elmas değerindeki jenerasyonu güzel bir şekilde kapatmak için “En İyi PlayStation 4 Exclusive Oyunları” adlı bir liste yapmak istedik.

En Güzel 20 Playstation 1 Oyunu

PlayStation 4, oyunlarıyla birlikte zaman zaman oyuncuları ikiye ayırdı, zaman zaman herkesi hayran bırakan oyunlar yaptı. Bakalım bu jenerasyonda nasıl oyunlar geçmiş elimizden. İşte karşınızda en iyi PlayStation 4 exclusive oyunları:

En İyi PlayStation 4 Exclusive Oyunları

Bloodborne

Evet daha şimdiden ismini andığımız anda çoğu kişinin kanının çekildiğini hissetmek mümkün. Çünkü Bloodborne, belki de PlayStation 4 çatısı altında bulunan oyunların arasında en gerilimli oyun olabilir. Souls oyunlarını az çok biliyorsanız, Bloodborne adlı oyunun nasıl bir etki bıraktığını da aşağı yukarı tahmin edebiliyorsunuzdur. Diğer Souls oyunlarına göre fazlasıyla karanlık ve gotik bir evrene sahip olan Bloodborne, bu listeye girmeye hak kazanıyor. Oyunun PlayStation Store üzerindeki fiyatı ise 84 TL.

PlayStation 4 exclusive oyunları

God of War

Gelelim çoğu kişi için jenerasyonun en iyi oyununa. God of War, gerçekten anlatılması zor bir deneyim. Önceki oyunlara yalnızca ufaktan bir göz attıysanız bile Kratos’un karakterinin nasıl zaman içerisinde değiştiğini görmek mümkün. İskandinav mitolojisinde geçen oyunumuz hikayesiyle, anlatımıyla, müzikleriyle ve karakteriyle oyuncuda özel bir izlenim bırakıyor. God of War gibi dev bir oyunu aslında bu kadar kısa bir şekilde özetlemek olmaz fakat listede başka oyunlar da olduğu için şimdilik bu kadar bahsetmek yeterli. God of War, PlayStation Store üzerinden 119 TL’ye satışa sunuluyor.

PlayStation 4 exclusive oyunları

inFAMOUS Second Son

PlayStation 4 için çıkan ve Türkçe dublaj seçeneğini barındıran oyunumuz, aksiyon-macera türündendir. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen oyun, Delsin Rowe adlı gencin birtakım özel güçlere sahip olmasıyla başlar. Oyunun en öne çıkan yönü ise şüphesiz oynanışı. Çünkü inFAMOUS Second Son, fazlasıyla tatmin edici bir oynanışa sahip. Kazandığınız güçleri yetenek ağacında geliştirmek, yeni hareketler kazanmak, güçlerimiz sayesinde havada süzülmek gerçekten çok keyifli. Hafızam silinse de şu oyuna baştan başlasam. inFAMOUS Second Son adlı oyunun PlayStation Store üzerindeki fiyatı 144 TL.

PlayStation 4 exclusive oyunları

Uncharted 4: A Thief’s End

Daha ismini andığımızdan itibaren o meşhur şarkı dilinize dolandı değil mi? Naughty Dog, gerçekten Nathan Drake karakteri için güzel bir son hazırlamış. Her oyunda kendi sınırlarını zorlayan seri, son oyunda birçok yeni mekanik ve bol aksiyon ile karşımıza çıkıyor. Uncharted 4: A Thief’s End adlı oyunumuzun PlayStation Store’daki fiyatı ise 144 TL.

Until Dawn

Korku filmlerinde bir grup gencin kampa gidip sırayla ölmesi artık klişeleşmiştir. Bu tarz temaları oyunlarda pek göremiyoruz ama Until Dawn, bu temayı bize güzel bir hikaye işleyişiyle sunmayı başarıyor. DualShock 4’ün neredeyse bütün özelliklerini kullanan oyun, interaktif sahnelerin gerçekten kritik bir şekilde hikaye etmesiyle oyuncuların gözüne girmeyi başarıyor. Yıllarca Telltale oyunlarında süründükten sonra böyle bir yapımı oynayınca insan gerçekten aşık oluyor oyuna efendim. Oyunumuzun PlayStation Store’daki fiyatı 84 TL.

Days Gone

Bu oyun aslında çıkışıyla birlikte birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Çünkü bazılarında oyun doğru düzgün çalışmıyordu bile. Cyberpunk 2077 kadar olmasa da oyunun hatalarla dolu olmasına birçok oyuncu sinirlenmişti doğal olarak. Şimdilerde elbette o hatalar düzeltilmiştir fakat biz en iyisi oyunun nasıl bir deneyim sunduğuna bakalım. Efendim Days Gone, bir post apokaliptik evrende geçiyor. Sürüler halinde dolaşan zombileri altımızdaki güzel mi güzel motorumuzla ezip geçiyor, adeta Arnold Schwarzenegger oluyoruz. Ayrıca oyundaki tek düşmanımız zombiler de değil. Post apokaliptik oyunların vazgeçilmezi kötü haydutlarla da baş etmeye çalışıyoruz. Oyunumuzun fiyatı ise 429 TL.

Ghost of Tsushima

Ülkemizin güzel insanlarının bir türlü doğru telaffuz edemediği ama bir o kadar da sevdiği oyun, bu listeye girmeye fazlasıyla hak kazanıyor efendim. Samuray temasını olabilecek en iyi şekilde işleyen Sucker Punch Productions, yarattığı görsel şölenle öne çıkıyor. Çünkü Ghost of Tsushima’nın grafikleri gerçekten fazla büyüleyici. Açık dünyası, atmosferi, açık dünyada bulunan etkinlikleri, hikayesi ve grafikleri ile gerçekten harika bir deneyim sunuyor diyebilirim. Ghost of Tsushima’nın PlayStation Store üzerindeki fiyatı ise 569 TL.

Bir listemizim daha sonuna geldik. Sizin de bu listeye eklemek istediğiniz PlayStation 4 exclusive oyunları varsa, yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz efendim. Herkese iyi oyunlar.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir