Anasayfa > Oyun Haberleri > PS4 Spider-Man Save Dosyaları PS5’e Aktarılabilecek

PS4 Spider-Man Save Dosyaları PS5’e Aktarılabilecek

PS4 Spider-Man save dosyaları artık PS5’e aktarılabilecek. Insomniac Games uzun süredir beklenen güncellemeyi sonunda getirdi ve sözünü tuttu. Detaylar haberimizde.

PS5 ile birlikte çıkan Spider-Man Remastered kullanıcılara bir çok yenilik sunuyor. Görsel anlamda yapılan yenilikler dikkatli oyuncuları büyülüyor. Karakter dokuları, yansımalar, ışıklandırmalar tek kelimeyle muazzam. 2018’de çıkan Spider-Man oyununun 2020 yılında çıkan Remastered versiyonu sadece görsel yenilik eklemekle kalmıyor aynı zamanda yeni nesil oynanışı da vadediyor.

Here's how PS5 games will be improved by the DualSense controller's  capabilities | TechRadar

Haptic Feedback desteğiyle kontrolördeki tuşlar çevreye uygun olarak kullanıcıya geri dönüş yapıyor. Örneğin Örümcek Adam ağ fırlatıp süzülürken ipteki ağırlığa bağlı tuş sertlikleriyle karşılaşıyorsunuz. Bu sebeple PS4 üzerinden belirli bir ilerleme kaydeden kullanıcılar save dosyalarına yeni nesil konsolda da erişebilmek istedi.

Spider-Man Oynanış Videosu Büyülüyor!

Insomniac Games başta kullanıcıların böyle bir imkanı olmayacağını açıklasa da gelen tepkilere boyun eğdi. 10 Kasım’da yaptıkları açıklamada müjdeli haberi veren oyun firması açıklamadan tam 2 hafta sonra sözünü tuttu.

PS4 Spider-Man Save Dosyaları PS5’e Nasıl Aktarılır?

Eğer bir Playstation 5’iniz varsa ve 4’e erişiminiz yoksa, PS5 üzerinden PS4 versiyonunu indirerek ve hesabınızla giriş yaparak eski dosyaları yeni jenerasyona aktarmanız mümkün.

234 Spider-Man (PS4) HD Wallpapers | Background Images - Wallpaper Abyss

Eğer Playstation 4’e erişiminiz varsa Spider-Man PS4’ün yeni güncellemesini yüklemeniz ve ayarlardan kayıt dosyalarını buluta aktarmanız, bunun ardından PS5’e giriş yapıp yeni güncellemeyi yüklemeniz ve kayıt dosyalarını indirmeniz gerekecek. Anlatması zor ama yapması kolay,  yine de başarılı olamadıysanız bu video üzerinden adımları takip edebilirsiniz.

Spider-Man, Spider-Man Remastered ve Spider-Man: Miles Morales oyunlarıyla kullanıcılara görsel şölen yaşatan Insomniac Games, yeni nesil konsol desteği ve ray-tracing’in gücünü de arkasına alarak sağlam adımlarla ilerliyor. Hikaye anlamında kendilerine katmaları gereken birkaç şey olsa da son dönemde Insomniac tam not aldı.

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir