Anasayfa > Oyun Haberleri > PUBG Mobile Ağustos Ayının En Çok Kazanan Mobil Oyunu Oldu

PUBG Mobile Ağustos Ayının En Çok Kazanan Mobil Oyunu Oldu

Tüm dünyadaki oyuncular tarafından yoğun bir ilgiye maruz kalan PUBG Mobile Ağustos ayında en çok hasılat elde eden mobil oyun ünvanını kaptı. Detaylar haberimizde.

Piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana dünyanın her yerindeki oyuncular tarafından ilgi ile karşılanan ve mobil oyunu sektörünü sallayan PUBG Mobile kırdığı rekorlar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Mobil oyun dünyası hakkında Sensor Tower tarafından yayınlanan bir rapora göre PUBG Mobile yalnızca 2020 yılının Ağustos ayı içerisinde 221 milyon dolarlık bir hasılat elde etmeyi başarmış durumda.

PUBG Mobile Ağustos

Bu rakam geçtiğimiz yılın Ağustos ayına göre yüzde 25.5‘lik bir artışa da işaret ediyor. Elde edilen gelirin önemli bir kısmını ise Çinli oyunculardan gelmiş durumda. Rapora göre Çin bölgesinden elde edilen hasılat toplam miktarın yüzde 59 gibi büyük bir çoğunluğunu kapsıyor. Çin’i ise yüzde 9.5 ile ABD takip ederken onun arkasından ise yüzde 5.2 ile Japonya geliyor. Oyunun hatırı sayılır bir kullanıcı sayısına sahip olduğu Hindistan‘da ise PUBG Mobile geçtiğimiz günlerde yasaklanmıştı. Bu durumun gelecek ayın hasılat raporlarına da yansıması bekleniyor. Esasen PUBG Mobile Hindistan’daki oyuncu sayısının fazlalığına karşın bu bölgeden yalnızca yüzde 1.2‘lik bir gelir elde ediyordu.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. Bluehole haddime değil biliyorum ama şu Steamdeki çöpünüzle ne zaman doğru dürüst ilgileneceksiniz acaba? Hani Mobile a gün geçtikçe oyuncu (!) kazandırırken Steam den gün geçtikçe oyuncu kaybediyorsunuz da söyleyeyim dedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir