Anasayfa > Oyun Haberleri > PUBG Sahibi Krafton, Mobil Oyun Stüdyosu Dreamotion’ı Satın Aldı

PUBG Sahibi Krafton, Mobil Oyun Stüdyosu Dreamotion’ı Satın Aldı

PUBG oyununun yayımcı şirketi olan Krafton, mobil oyunlar geliştiren Dreamotion stüdyosunu bünyesine kattı.

Krafton, yeni mobil oyunları için vitesi artırmakta kararlı gözüküyor. PUBG Mobile’ın yeni sürümü olarak piyasaya sürülecek oyun PUBG: New State, oyuncuları heyecanlandırmayı başarmıştı. PUBG’nin yayımcısı, bu oyunun geliştirme sürecine oldukça faydalı olabilecek bir stüdyo olan Dreamotion’ı bünyesine kattı. Krafton, haberi paylaştığı bir basın bülteniyle duyurdu. Satın alımın ne kadar paraya mâl olduğu ise kamuoyuna gizli tutuldu.

Krafton, yaptığı açıklamada bu satın alımın mobil geliştirme kapasitelerini genişletmeye yardımcı olacağını açıkladı. Şirket, Gamasutra’nın haberine göre bu hamlenin “küresel pazar nüfuzunu eşsiz kimlikli bağımsız stüdyolarla artırma” planının bir parçası olduğunu belirtti. Şirket, yaptığı açıklamada anlaşma sonrasında Dreamotion’ın hâlâ bağımsız bir stüdyo olarak işleyeceğini belirterek bu iddiasını destekledi. Krafton’un bünyesi altında bulunan Rising Wings, PUBG Studio, Bluehole Studios gibi stüdyolarla da aynı politikanın izlendiğini söyleyebiliriz. Bu sebeple Dreamotion’ın yeni mobil PUBG oyununa bir şey katıp katmayacağı muamma.

Dreamotion, 2016 yılının Temmuz ayında kurulmasının ardından piyasaya üç adet oyun sürdü. Son oyunları Ronin: The Last Samurai, Japonya ve Kore’de popüler olmayı başardı. Stüdyo, bu oyundan önce Road to Valor: World War II ve Gun Strider adında iki oyun geliştirmişti. Oyunlar savaş temasında olsa da farklı oynanış biçimleri ve türlerle karşımıza çıktı. Bakalım Krafton’un kanatlarının altına girmek Dreamotion’ın geleceğine nasıl etki edecek?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir