Anasayfa > Oyun Haberleri > Rainbow Six Yeni Sezon: Yıl 5 Sezon 3 Değişiklikleri

Rainbow Six Yeni Sezon: Yıl 5 Sezon 3 Değişiklikleri

Sevilen yapım Rainbow Six Siege yeni sezon güncellemesi oyuna gelmek üzere. İşte R6: Siege Yıl 5 Sezon 3 ile oyunda değişecek her şey.

Operation Shadow Legacy adı verilen yeni operasyon ile oyunda yine bir takım önemli değişiklikler olacak. Bunların en dikkat çekeni tanıtım videosunda da karşımıza çıkan Sam Fisher yani Zero.

Yeni Operatör: Zero

rainbow six yeni sezon

Yeni Rainbow Six’in de uyarlandığı Tom Clancy romanlarından bir diğer karakter olan Sam Fisher bu sezon Zero adıyla oyuna dahil olacak. Yine Ubisoft’un fazlasıyla sevilen oyun serilerinden birisi olan Splinter Cell’in ana kahramanı olan Sam Fisher oyuncular tarafından uzuz süredir özlenen bir karakterdi. Geçtiğimiz haftalardaki tanıtım videosunda göründüğünde de birçok oyuncuyu heyecanlandırmayı başarmıştı. Bugün yapılan tanıtım ile Zero hakkında tüm detayları öğrendik.

Zero oyunun saldırı tarafında oyuncuların kullanımına sunuluyor. Argus Launcher adı verilen cihazı ile yüzeylere fırlattığı kameralar ile duvarın her iki tarafını da görüntüleyebiliyor. Aynı zamanda bir defaya mahsus olarak Twitch’in drone’u gibi bir lazer atışı da yapabiliyor. Duvarın iki tarafını da görüntüleyebiliyor oluşu ile taktiksel anlamda büyük avantaj sağlıyor. Ancak bu yeteneği Jager, Bandit, Kaid, Mute gibi savunucular Zero’nun kameralarını engelleyebiliyor.

Zero’nun silahları ise  MP7 hafif makinalı tüfek, S3000K taaruz tüfeği ve 5.7 USG tabanca. Zero’nun zırh ve hız değerleri ise 2/2 olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni Dürbünler

rainbow six yeni sezon

Rainbow Six yeni sezon güncellemelerinde özellikle uzak mesafelerden çatışmayı sevenler için sevindirici bir haber geldi. Yeni güncelleme ile oyuna 2X, 2.5X ve 3X dürbünler eklenecek. Artık silahların dürbünler kısmında daha çok özelleştirme imkanı mümkün.

Chalet Yenileniyor

rainbow six yeni sezon

Güçlendirme Havuzu ve Duvarları Yıkmak

rainbow six yeni sezon

Duvar güçlendirmeleri için tamamen yeni bir sistem oyuna gelmek üzere. Artık bireysel olarak 2 güçlendirme yerine takım havuzu halinde 10 güçlendirmeye sahip olacağız. Yani güçlendirme yapmayan takım arkadaşlarımız yerinde de güçlendirme yapmak mümkün olacak. Bu sayede bazı operatörler tuzak kurarken diğerleri duvarları güçlendirebilecek.

Ayrıca artık güçlendirilmiş duvarları kırabilecek bir ikincil cihaz da oyuna eklenecek. Sadece Hibana, Thermite, Maverick gibi operatörlerin kırabildiği duvarları artık bu yeni cihazla diğer operatörlerin de patlatması mümkün olacak.

Harita Yasaklama Özelliği

rainbow six yeni sezon

Oyunun dereceli ve derecesiz modlarına eklenen özellik ile artık oyunun hangi haritada oynanacağına oyuncular karar verebilecek. Oyun başlamadan önce gelen 3 haritadan oyuncular istediğini yasaklayacak. Eğer yasaklama yapmak istemezler ise aynı operatör yasaklama sistemindeki gibi yasaklama yapılmaması için de oy verebilecekler.

EMP Bombası Yenileniyor

rainbow six yeni sezon

Bu sezonda önemli değişikliklere maruz kalacak operatörümüz ise Thatcher. Oyunlarda sıklıkla tercih edilen operatörümüzün EMP bombası oldukça etkili bir cihazdı. Yeni sezonda yapılacak değişiklikler sonucunda EMP artık rakip cihazları yok etmek yerine onları geçici olarak etkisiz hale getirecek. Yani süre dolduğunda cihazlar tekrardan aktif hale gelecek.

İşaretleme Sistemi Yenileniyor

rainbow six yeni sezon

Özellikle sesli sohbeti kullanmadan takım ile iletişime geçmeye çalışan oyuncuları sevindirecek bir yenilik yolda. Artık sadece karakteri yönetirken atılan ve tek tip olan işaretler değişiyor. Drone yönetirken ve öldükten sonra da kullanılabilecek işaretler ayrıca üzerine atıldığı nesneyi de belirtiyor. Yani Maestro kamerası, Goyo kalkanı gibi cihazları işaretlediğinizde artık bunların ne olduğu da belirecek. Ayrıca işaretlerle birlikte yer alacak numaralar sayesinde hangi takım arkadaşımızın hangi işareti attığını görebilecekksiniz.

Maç Tekrarları ve İstatistikler

rainbow six yeni sezon

Artık oynadığımız oyunlar sonrasında istatistikleri oyun içinden görüntüleyebileceğiz. Kazanma/kaybetme, öldürme/ölme gibi istatistikler oyun üzerinden oyuncuların görüntülemesi için sunulacak. Bununla birlikte artık maçların tekrarlarını izleme şansımız da olacak. Hem kendi oyununuzu ve hatalarınızı incelemek hem de olası hilecilerin hareketlerini oyunun “Maç Tekrarı” bölümünden görüntülemeniz mümkün olacak.

Bizim R6: Siege Yıl 5 Sezon 3 hakkında sizlere aktaracağımız bilgiler bunlardı. Daha detaylı incelemek için yazının başındaki Ubisoft resmi videosunu izleyebilirsiniz.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

2 Yorumlar

  1. Güçlendirme havuzu olayı çok önceden gelmeliydi bana kalırsa

  2. Savunan cihazlarına konan işaret dışında her şey efsane olacağa benziyor. Sabırsızlıkla güncellemeyi beklerken daha önceden splinter cell oynamadığım için onu oynayıp yeni operatörü tanıyacağım. Harita banlaması çok havalı yaaa diye yazmasam olmazdı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir