Anasayfa > Oyun Haberleri > Red Dead Redemption 2 DLSS Desteğine Kavuşuyor

Red Dead Redemption 2 DLSS Desteğine Kavuşuyor

Rockstar Games’in popüler oyunu Red Dead Redemption 2, sonunda Nvidia DLSS desteğine kavuşuyor ve oyuncuların yüzlerini güldürüyor. Detaylar haberimizde.

Red Dead Redemption Ne Demek?

Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption serileriyle ünlü Rockstar Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan Red Dead Redemption serisinin son oyunu Red Dead Redemption 2, Ekim 2018’de çıkışını yapmıştı. Hikayesi ilk oyunun öncesinde geçen RDR 2, mekanikleri, grafikleri ve ara sahneleri ile oyuncuların büyük beğenisini kazanmış ve yılın oyunu için ödül gösterilmişti.

En büyük rakibi God of War’a yenilerek yılın oyununu ödülünü kaçırsa da farklı yerlerde farklı ödüllere layık görülen oyun bugün hala oyun tarihinin en başarılı oyunlarından birisi konumunda. Yüksek düzey grafikleri ile sistemleri zorlayan, kare hızlarını düşüren oyunumuz Nvidia tarafından geliştirilen popüler DLSS teknolojisi desteğine sonunda kavuşuyor.

Nvidia DLSS Nedir?

Nvidia tarafından geliştirilen ve açılımı ”Deep Learning Super Sampling” olan DLSS teknolojisi sayesinde RTX kartlarda bulunan yapay zeka, derin öğrenme kullanarak kenar yumuşatma olarak bilinen Anti-Aliasing’i kendisi oluşturuyor ve bu sayede grafik kartının gücüne gerek kalmıyor. Kart daha az yorularak yapay zeka sayesinde bu işlev görülüyor ve ortaya yüksek çözünürlüklü, kaliteli ve yüksek kare hızlı bir oyun deneyimi sağlanıyor.

nvidia dlss

Red Dead Redemption 2 DLSS Desteği Çıkış Tarihi

Rockstar’ın açıklamalarına göre oyun, DLSS desteğine 13 Temmuz 2021 itibariyle kavuşacak. Ana oyunun yanında Red Dead Online’da aynı desteği alacak ve böylece RTX kart sahipleri çok daha iyi bir oyun deneyimi yaşayacak.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir