Anasayfa > Blog > Red Dead Redemption Ne Demek?

Red Dead Redemption Ne Demek?

Oyun isimleri çoğu zaman dil bilmeyi dahi gerektirmeyecek şekilde, özellikle belirlenirken Red Dead Redemption ne demek merak ettiniz mi?

Rockstar Games tarafından geliştirilen western türünde bir oyun serisi olarak kulağımızın sık sık duyduğu Red Dead Redemption’un kelime anlamı türe oldukça uygun. RDR olarak kısaltılan bu oyun serisi dilimize ‘Kızıl Ölüm Kefareti’ olarak çevrilebilir. Zira oyunun hikâyesinin sürprizini bozmadan belirtmemiz gerekirse de basitçe bir intikam hikâyesi oynadığımızı söyleyebiliriz.

Grand Theft Auto Ne Demek?

Özellikle son oyunuyla konsola özel olmaktan da çıkan oyunumuz dünya genelinde sükse yapmayı başardı. Milyonlarca kopyasının satmasıyla şirket için önemli adımlara neden olan marka, oyuncular için de derin anlamlar ifade ediyor. Zira birçok insanın ilgisini çeken kovboy temasını bu kadar iyi işleyen çok az oyunun piyasada yer aldığını söyleyecek olursak pek de hata yapmış olmayız. Eğer siz de vahşi batıda atınızı sürmek, kanunsuzlarla çarpışmak ve büyük olayların içerisinde yer almak isterseniz oyunu PC, PlayStation ve Xbox platformlarından satın alarak oynayabileceğinizi söyleyelim. Tabii bu ikinci oyun için geçerli, çünkü ilk oyun yalnızca konsollara özel çıkmıştı. İyi oyunlar, keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

4 Yorumlar

  1. Ya yanlışım da olabilir fakat “Red” kanlı veya bu tabire benzeri anlamlarda da kullanılabiliyor. Sizin dediğiniz terimin yerine “Kanlı ölüm kefareti” olabilir belki.

    • Evet, oldukça haklısınız. Buradaki kızıllık kanla doğrudan bir çağrışım içerisinde dolayısıyla Rockstar Games çıkıp “Oyunumuzun ismi şu” demedikçe söylediğiniz de, yazıda belirttiğimiz de yanlış demek doğru olmayacaktır.

      • beyler, isim bu oyunun önceli olan red dead revolver’in hikayesinden geliyor.. bu eski oyundaki ana karakterin ismi Red.. ailesinin intikamini almaya basliyor red dead diye nam saliyor vahsi batıda..

  2. Bence en iyi ihtimalle şudur:
    Eğer silahın emniyeti açıksa biz buna ‘Dead’ diyoruz
    Eğer emniyet kapalı ise ‘Red’
    Redemption ise oyunun tek kelime ile tanımıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir