Anasayfa > Blog > Grand Theft Auto Ne Demek?

Grand Theft Auto Ne Demek?

Video oyunları içerisinde adına sıklıkla denk gelebildiğimiz Grand Theft Auto ne demek? Buyurun yazımızda cevap verelim.

Grand Theft Auto, kısaltması GTA olan ve büyük bir oyun serisiyle günlük hayatlarımızda sık sık duymaya başladığımız bir isimdir. Büyük Araba Soygunu olarak dilimizde yerelleştirilebilir. Oyun serisinin ilk içeriklerinde daha çok gördüğümüz araba çalma mekaniğinin hikâyeye adapte edilmesiyle serinin adı GTA olabilmiştir. Ancak bu mekanik günümüzde oyun serisinin yeni oyunlarında bir ana dinamik ya da hikâyenin ana unsuru olarak karşımıza çıkmaz.

Assassin’s Creed Ne Demek?

Dinamiğin aktif kullanıldığı oyunlar serinin izometrik ve tepeden görünmesi döneminde kalmıştır. Kısacası Rockstar Games tarafından çıkartılan 1997 yapımı ilk oyun ve 1999 yapımı Grand Theft Auto 2 gerçekten de birer ‘Araba Soygunu’ hikâyesi barındırır. Ancak serinin oyun motorunu değiştirdiği ve üç boyutlu bir versiyona geçtiği GTA III ile birlikte oyun serisinin adı aynı kalsa da temel mekanikleri değişmiş ve farklı bir karakter kazanmıştır.

Umarız aklınızdaki soruya yeterince cevap verebilmişizdir. İyi oyunlar ve keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir