Anasayfa > Blog > Assassin’s Creed Ne Demek?

Assassin’s Creed Ne Demek?

Günümüzün en çok oynanan oyun serilerinden birisinin de adı olan Assassin’s Creed ne demek? Dilerseniz yazımızda açıklayalım.

Assassin’s Creed dilimize ‘Suikastçının İnancı’ olarak çevrilen bir tabirdir. Oyuna adını veren bu kelime öbeği, suikastçıların dâhil olduğu bir örgütün ismidir. Bu örgüt diğer bir kurgu örgüt olan Tapınakçılara karşı mücadele vermektedir. Oyunun senaryosu gereği yüzyıllardır birbirleriyle mücadele eden bu iki rakip gruptan Assassin’s Creed’in üyelerini yönettiğimiz içerik dünya genelinde yankı uyandırmayı başarmıştır.

Call of Duty Ne Demek?

Assassin’s Creed serisinin ilerleyişine baktığımızda Alamut Kalesindeki Haşhaşilerden esinlenmeler gördüğümüzü söyleyebiliriz. Suikast ve şantaj yaklaşımıyla dünyadaki pek çok hükümdara diz çöktürmeyi başaran bu tarikat Hasan Sabbah tarafından kurulmuştur. Ayrıca Assassin’s Creed söyleminin de Haşhaşi Tarikatı şeklinde çevrilebileceğini söylemek pek de imkânsız değildir. Zira esinlenmelerin de ötesinde serinin ilk oyununda bu kalede yetiştirilmiş bir görev adamı olduğumuzu söylemek mümkün.

Elbette oyun serisinin her ne kadar tarihten esinlenen pek çok yönü bulunsa da kurgusal bir hikâyeyi yine çoğu zaman kurgusal karakterlerle aktardığını belirtelim. Oyun günümüzdeki diğer bazı popüler içeriklerin aksine gerçek bir hikâye anlatmaz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir