Anasayfa > Blog > Call of Duty Ne Demek?

Call of Duty Ne Demek?

Oyunseverlerin favori oyun serilerinden birisi olan Call of Duty ne demek? Gelin detaylarıyla birlikte öğrenelim.

Call of Duty, görev çağrısı anlamına gelmektedir. Her ne kadar büyük bir oyun markasına adını vermiş olsa da ordular için önemli bir kavramdır. Ülkelerin savaş mekanizmaları olan, askeri güçlerine ordu adını veriyoruz. Bu birimlerde görev alan, almış olan insanlar için ‘görev çağrısı’ almak oldukça önemlidir.

Açık Dünya Nedir?

Askerler ve hatta eskiden askerlik yaparak orduda yer alanlar göreve çağrılabilirler. Örneğin ülkemizde aktif görevde olmayan pek çok insanın olağanüstü bir durumda göreve çağrılmaları kaçınılmazdır ve bu kişiler böyle bir durumda nereye ulaşmaları gerektiği gibi bilgileri bilirler. Aynı zamanda aktif görev yapan askerler de göreve çağrılabilirler.

İşte dünyanın en çok oynanan oyun serilerinden birisi olan Call of Duty adını bu durumdan almıştır. Markanın adını kim seçti bilmiyoruz ancak doğru bir tercih yaptığı gün gibi ortada. Umarız yazımız Activision markasının önemli FPS eseri Call of Duty ne demek anlamanızda yardımcı olmuştur.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir