Anasayfa > Listeler > Red Dead Redemption 2 Gizemleri

Red Dead Redemption 2 Gizemleri

Rockstar Games’in sevilen oyunu Red Dead Redemption 2, şüphesiz ki detaylı gizemleri ile ünlü. Bu listemizle oyunun içine gizlenmiş ipuçlarını ortaya çıkarıyor, Rockstar Games’in detaylara verdiği önemi bir kez daha kanıtlıyoruz. Bunu yaparken de hiçbir suretle spoiler vermiyoruz. İyi okumalar.

Roanoke Vadisi

Gece yarısı Roanoke Valley bölgesine giderseniz dönemin en büyük efsanelerinden birine gönderme yapıldığını anlayabilirsiniz.

Dönemin mitlerinden biri, bir gece ortadan kaybolan Roanoke Kolonisi’ni anlatır. Bu bölgede gece yarısı yapacağınız ziyaretlerde nereden geldiği belli olmayan sesler duymanız mümkün.

Orman Kitabı Göndermesi

Lemoyne bölgesinin yakınlarına yapacağınız bir ziyarette, The Jungle Book (Orman Kitabı) filmindeki Kaa karakterini anımsatan bir yılan bulabilirsiniz.

UFO Gizemi 

Red Dead Redemption 2 Easter Eggs listemizide ayrıca bir UFO yer alıyor. Oyundaki haritada Emerald Station adlı bölgenin kuzeyinde yer alan bir kulübe mevcut. Kulübenin içerisindeki notu okuyan ve kulübeden uzaklaştıktan sonra havanın kararmasını bekleyin. Hava karardıktan sonra gece yarısının çöktüğü esnada kulübeye giderseniz gökyüzünde bir UFO görebilirsiniz.

Jesse James Suikasti

Red Dead Redemption 2 iyi bir oyun olmakla kalmayıp, yansıttığı dönemi anlatan en iyi filmlere de birçok gönderme yapıyor. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford filminden hatırlayacağımız soygun sahnesinin neredeyse aynısını görmek mümkün.

Red Dead Redemption 2’nin senaryosunu sevenlere, Western film türünün eşsiz örneklerinden biri olan The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford filmini öneriyoruz.

Koca Ayak İskeleti

red-dead-redemption-2-gizemleri-kocaayak

GTA San Andreas‘ın en çok tartışılan gizemlerinden biri olan Koca Ayak, Red Dead Redemption 2’de de karşımıza çıkıyor. Koca Ayak’ın iskeletini bulmak için önce Mount Shann’a tırmanmaya başlayın. Tırmanma esnasında gözünüzü hemen zirveye tünemiş kartala odaklayın. 

Zirveye vardığınız anda kartal kanatlanıp uçacak. Kartal uçtuktan sonra hemen sol tarafta bulunan yokuşu izleyin ve karşınıza çıkan çalılıkların ardına geçin. Karşılaştığınız mağaranın içinde Koca Ayak’ın fosiliyle karşılaşabilirsiniz. 

İnsan-Ayı-Domuz

red-dead-redemption-2-gizemleri-insan-ayi-domuz

İlginç olduğu kadar korkunç olan bu gizemi oyun içerisinde bulmak için Van Horn bölgesinin kuzey batısında yer alan kulübeye ulaşın. Kulübenin ikinci katına çıkıp pencereden girdikten sonra duvarda asılı duran ve üç farklı canlıdan oluşan korkunç yaratığa şahit olabilirsiniz.

Night Folk (Gece Halkı)

Night Folk (Gece Halkı) gece vakti ortaya çıkan ve zombileri anımsatan varlıklara verilen isimdir. Onları görmek için gece saatlerinde Bluewater Marsh bölgesine gitmeniz gerekiyor. Yolda bir sürü asılmış ya da ağlayan insanlar çıkacaktır.

O insanlar ile iletişime geçtiğiniz halde yegane amaçları sizi öldürmek olan iğrenç görünüşlü yaratıklar tarafından kuşatılacaksınız. 

Eşek Kadın 

Oyunda Two Crows adlı yere gidip çevreyi biraz incelerseniz direğe asılmış olan eşek kafalı bir kadın göreceksiniz. Eşek Kadın, ilk oyunda bulunan bir hataya ithafen konulmuş bir gizemdir. İlk Red Dead Redemption oyununda yoldan geçen ve nadiren rastlanılan bir kadın NPC, binilip aynı bir eşek ya da at gibi sürülebiliyordu.  

Katil Kardeşler Gizemi 

red-dead-redemption-2-gizemleri-katil-kardesler

Oyunda Pig Farm adında iki kardeşin yaşadığı bir çiftlik mevcut. Eğer o çiftliğin önünden geçmeye kalkarsanız, sizi akşam yemeği yemek için evlerine davet edeceklerdir. Eğer naçizane davetlerini kabul edip sofralarına teşrif edersiniz, sıcakkanlı iki kardeş olduklarını göreceksiniz. Önce yemekler yenecek, ardından size ev yapımı bir içki ikram edecekler. Olur da o içkiyi içerseniz vah halinize!

Bir ya da iki kere içtiğiniz taktirde şuurunuz gittikçe azalacak. İşin sonunda hatırladığınız tek şey, bilinciniz yavaş yavaş kapanırken o iki kardeşi sizi soyması ve bütün paranızı alması olacaktır. Uyandığınızda, kendinizi toplu bir mezarda bulacaksınız. Üstünüze atılmış birkaç ölüyü kenara atıp iyice ayılın. Sonra isterseniz tekrar evlerine gidip dilediğiniz gibi hesap sorabilirsiniz.  

Bu gizem aslında Red Dead Redemption 2′nin konu aldığı yıllarda yaşamış olan katil bir aileye dayanıyor.

Hobbit Kovuğu 

red-dead-redemption-2-gizemleri

Bacchus Station’ a giderken gözlerinizi dört açarsanız ortalama büyüklükte bir tepenin içine oyulmuş şekilde duran Hobbit evini görebilirsiniz. Bu, Orta Dünya’nın en şirin halkı olan Hobbitlere minik bir göndermedir.

Gizemli Adam 

red-dead-redemption-2-gizemleri-gizemli-adam

Listemizin son maddesi olan Gizemli Adam, Kamassa River bölgesine yakın bir yerde bulunuyor. Oyun bitirildiği zaman Gizemli Adam portresi değişiyor ve portredeki adamın sadece şapkası görünüyor. Eğer Red Dead Redemption 2 tüm içerikleriyle beraber, %100 bitirilirse Gizemli Adam’ın tam resmi ortaya çıkıyor.

Resme baktıktan sonra orada bulunan aynaya doğru baktığınızda, Gizemli Adam kısa süreliğine arkanızda beliriyor.   

Red Dead Redemption 2 gizemleri listemiz bu kadardı. Eklemek istediklerinizi yorumlardan belirtebilirsiniz, iyi eğlenceler!

Hakkında Kerem Erdoğan

Oyun oynamayı, müzik dinlemeyi ve teknolojinin çeşitli nimetlerinden yararlanarak üretmeyi severim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir