Anasayfa > Oyun Haberleri > Resident Evil 4 VR Oculus Quest 2 İçin Geliyor

Resident Evil 4 VR Oculus Quest 2 İçin Geliyor

Resident Evil 4 VR Oculus Quest 2 için açıklandı. Konuyla ilgili detayların gelecek haftaki Oculus etkinliğinde ortaya çıkması bekleniyor.

Resident Evil evreninde heyecanlı günler yaşanıyor. 7 Mayıs’ta oyuncularla buluşacak olan Resident Evil Village, serinin bugüne kadar yapılmış en etkileyici yapımı olmaya aday.  Ancak evredenki heyecan verici gelişmeler bununla da sınırlı kalmadı.

Resident Evil Showcase sırasında, Resident Evil 4’ün bir noktada Oculus Quest 2 için yayınlanacağı duyuruldu.  Haber bugün hem Capcom hem de Oculus tarafından teyit edildi. Haberin teyit edilmesine karşılık, konuyla ilgili detaylar halen su yüzüne çıkmış durumda değil. Ancak, oyuncu çevrelerinde büyük heyecan yaratan gelişmeyle ilgili detayların gelecek hafta düzenlenecek olan Oculus etkinliğinde duyurulması bekleniyor.

Resident Evil Village PlayStation 4 Pro Oynanış Videosu Yayınlandı

Yayınlanan görüntülere bakılırsa, Resident Evil 4’ün VR adaptasyonu first person, yani birinci şahıs bakış açısına sahip olacak. Projede Campcom ve Oculus’un yanı sıra Armature firması da yer alacak. Firma daha önce Bayonetta ve Vanquish oyunlarının yeniden yapılmalarında önemli rol oynamıştı.

Resident Evil 4’ün VR desteğine kavuşacak olması, seri için yeni bir adım değil. Resident Evil 7 de PSVR desteğine sahipti. Ancak masaüstü bilgisayarlara asla adapte edilmediği için yakalamayı umduğu ivmeyi yakalayamamıştı. Bu anlamda Resident Evil’ın yeni VR denemesinin masaüstü yansımasının ne olacağı Oculus etkinliğinde açıklanması umulan konulardan biri.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir