Anasayfa > Oyun Haberleri > Resident Evil Village Çıkış Tarihi Sızdırıldı – Capcom’a Büyük Saldırı!

Resident Evil Village Çıkış Tarihi Sızdırıldı – Capcom’a Büyük Saldırı!

Capcom’a yapılan saldırıda Resident Evil Village çıkış tarihi başta olmak üzere hem oyunlarla hem de firmayla ilgili birçok bilgi açığa çıktı.

Bu ayın başında Japonya merkezli oyun firması Capcom, bir siber saldırıya uğradığını ve bazı bilgilerin ellerinden çalındığını açıklamıştı. Saldırının sebebi ilk açıklamanın esnasında bilinmese de şimdi yapılan açıklamada etkilediği verileri sadece fidye karşılığında gösterebilen bir bilgisayar yazılımının Capcom’dan bilgileri sızdırdığı açıklandı.

En Stresli Oyunlar Yapılan Bir Çalışma ile Belirlendi

Yeni gelen açıklamada sızdırılan bilgilerin neleri içerdiği kamuoyuna bildirildi. 1 TB’a yakın bir boyutta olan sızıntıda Capcom’un Japonya, Kanada, ABD ofislerindeki çalışanların kişisel bilgilerine, şirketin oyunlarıyla ilgili pazarlama planlarına ve henüz duyurulmayan, geliştirilmekte olan oyunlara erişildi.

Resident Evil Village çıkış tarihi sızdırıldı

Yapılan sızıntıda şimdilik sadece yeni nesil konsollar ve PC’ler için duyurulan Resident Evil Village’ın PS4, Xbox One, Nintendo Switch için de çıkış yapacağı ortaya çıktı. Capcom, oyunun diğer versiyonlarını duyurmak için oyunun asıl çıkışını bekliyordu. Yapılan sızıntıda, planlanan çıkış tarihi olarak 2021 yılının nisan ayının sonu hedef gösterildi. Oyun çıkmadan önce oyuncular Resident Evil Village’ın demo versiyonunu deneme fırsatı bulacak.

residentevilvillage

Monster Hunter Rise PC’ye de geliyor!

Capcom’un sadece Nintendo Switch için duyurduğu rol yapma oyununun bilgisayar oyuncularıyla da buluşacağını yeni öğreniyoruz. Mart ayının sonunda Switch’e çıkacak olan oyunun PC çıkışını ekim ayında yapması bekleniyor.

monster-hunter-rise

Başka neler var?

Project Guillotine, Project Reiwa ve Project Shield adlı üç adet duyurulmamış oyun da sızıntıya kurban gitti.

Önce şubat ayında Switch’e, ardından mart ayında diğer platformlara çıkacağı söylenen Project Guillotine’e dair başka herhangi bir bilgi yok. Project Reiwa’nın da çıkış tarihinin mart olması haricinde bir veri sızdırılmadı.

Çok oyunculu bir FPS oyun olması beklenen Project Shield’ın çıkış tarihiyle ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Resetera forumundaki oyuncuların sızıntılar üzerine konuştuğu başlığa buradan ulaşarak Capcom’dan sızan bilgilere dair daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bazı verilerin eski olması ihtimaller arasında gösteriliyor, bu sebeple verilen bu bilgilerin herhangi bir kesinliğinin bulunmadığını da sizlere bildirelim.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir