Anasayfa > Oyun Haberleri > Respawn Direktörü Apex Legends Saldırıları Hakkında Konuştu

Respawn Direktörü Apex Legends Saldırıları Hakkında Konuştu

Apex Legends yapımcısı Respawn Entertainment’ın iletişim direktörü Ryan Rigney, geçtiğimiz haftasonu Apex sunucularına yapılan saldırılar hakkında tweetler attı.

Apex Legends, 4 Temmuz pazar günü Respawn Entertainment de dahil hiç kimsenin beklemediği sunucu saldırılarına uğramıştı. Apex’in öncesinde çıkan daha az popüler seri Titanfall’ın birinci oyununun DDOS saldırıları ve hileciler nedeniyle yaklaşık 1 yıldır oynanamaz durumda olmasından, yapımcı Respawn’ın da durum hakkında sessiz kalmasından bıkan bir grup hacker Titanfall oyuncularının yaşadıklarını Apex Legends oyuncularına da yaşatmayı hedefleyerek Apex sunucularına saldırmıştı. Amaçlarını ‘farkındalık yaratmak’ olarak açıklayan grubun gün boyunca sürdürdüğü saldırıların kontrol altına alınabilmesi neredeyse 14 saati bulmuştu.

Apex Legends Saldırısının Etkileri Geçmiş Gibi Görünüyor

Saldırıların ve Titanfall‘ın durumu üzerine Respawn’dan bir yanıt beklenirken yanıt iletişim direktörü Ryan Rigney’den geldi. Yapımcıları resmi tatil ve bir pazar günü çalışmaya zorlayan hackerları eleştiren bir thegamer.com haberini alıntılayan Rigney şöyle konuştu:

”Kimse (Titanfall’ın) DDOS saldırıları hala çözmediğimiz bir problem iken şikayet etmemizi duymak istemez, ancak bu haber haklı. Apex saldırılarından haberim olduğunda yeni doğmuş yeğenimi tutuyordum. Onu geri verip işe gitmek ve ailemle geçireceğim bir günü kaçırmak zorunda kaldım…”

Sözlerine savetitanfall.com ve hackerların ”farkındalık” gerekçesine yanıt vererek devam eden isim, firmanın attığı Titanfall’ın sorunlarını onaylayan ve düzeltmek için çalıştıklarını söyleyen 2 ayrı tweet’i linkleyerek şunları belirtti:

”Pazar gününün saldırıları daha önce de resmi olarak farkında olduğumuzu belirttiğmiz bir farkındalık kampanyasıyla bağlantılıydı.”

”Sorun farkındalık değil, DDoS saldırıları sadece çözmesi zor bir sorun. Gerçekten zor.”

apex legends tweet

Hiçbir Şey Başarmadılar

Ryan, tweetlerini Titanfall serisine bağlılıklarını ifade ederek ve son kez hackerlara değinerek bitirdi.

”Takımımız DDoS çözümleri üzerine çalışmayı hiç bırakmadı, anti-hile ise asla bitmeyen bir savaş.

DDoS konusu için şunu söyleyebilirim: bunu ÇÖZECEĞİZ. ve çözdüğümüzde bu hackerlar bir tatili mahvederek bize ”haber verdikleri” için olmayacak.

İşe yarar hiçbir şey başarmadılar.”

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir