Anasayfa > Oyun Haberleri > Apex Legends Saldırısının Etkileri Geçmiş Gibi Görünüyor

Apex Legends Saldırısının Etkileri Geçmiş Gibi Görünüyor

Apex Legends, pazar günü boyunca çoğu oyuncu için oynanamaz haldeydi. Oyuna diz çöktüren saldırıların etkileri bugün itibarıyla geçmiş görünüyor.

Tam 24 saat önce bir hacker grubu Apex Legends’i hackleyerek oyunu çoğu kişi için erişilemez hale getirdi. Oyuncuları savetitanfall.com‘a yönlendiren hackerlara geliştirici ekip Respawn Entertainment‘ın bir çözüm getirebilmesi yaklaşık 14 saat sürdü. Peki tam olarak ne oldu?

Öncelikle olayın arkaplanını anlamamız gerekiyor. 2014 ve 2016’da piyasaya çıkan Titanfall 1 ve 2, kendi başlarına çok büyük başarılar yakalayamamış olsalar da Apex Legends’ın evrenini oluşturmuş ve orada gördüğümüz birçok mekaniğe zemin hazırlamıştı. Oldukça başarılı olan Apex Legends ve ona kıyasla çok daha az kişinin oynadığı Titanfall oyunları 2020’de Steam’e de geldiler.

Steame çıkışları ile önceden yalnızca EA Originde sahip oldukları oyuncu kitlesini oldukça arttıran Titanfall oyunları için bu artış ne yazık ki beraberinde hileci ve hackerları da getirdi. Titanfall 2 çok etkilenmese de ilk Titanfall oyunu 2020’nin sonlarından beri günlük DDOS saldırılarına maruz kalmış ve oyun aylardır binlerce oyuncu için oynanamaz hale gelmişti. Buna rağmen bu sorunlar görmezden gelindiği ve oyun hala satılmaya devam ettiği için bir grup hacker olayı kendi ellerine almaya karar vermiş.

apex legends save titanfall

4 Temmuz tatilini fırsat bilen bir grup hacker, Apex Legends sunucularını hackleyerek şu mesajı yayınladı: ”TF1’e saldırılıyor, Apex’e olduğu gibi.” Bunun yanı sıra oyunculara bir maçı tamamladığı zaman ”önemli mesaj” başlığı altında savetitanfall.com’u ziyaret etmeleri ve mesajı yaymaları söylendi.

Öğleden sonra 14:52’de Twitter hesabı Apex Legends News tarafından bildirilen saldırı, saatler ilerledikçe kötüleşerek devam etti. Başta sadece Steam ve Origin’deki PC oyuncularını etkileyen sorunlar akşam saatlerinde Xbox ve Playstation platformlarında da görülmeye başlandı. Saat 23:02’de Respawn Entertainment Twitter hesabı sorunun farkında olduklarını ve aktif olarak bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Gece yarısı gelip geçtiğinde olaylar da gelişmeye devam etti. saat 02:00’da Respawn Twitter hesabından bir düzenlemenin test edildiği ve gidişatın oyuncularla paylașılacağı söylendi. Bunun yanı sıra Respawn saldırıların oyuncuların kişisel bilgileri veya hesapları için tehlike arz edecek bir duruma yol açmadığının garantisini de verdi. Gece 3 sularında ise hackerların yönlendirdiği savetitanfall.com sitesinin sahipleri saldırıyı yapanların kendi topluluklarından olabileceğinin farkında olduklarını ancak olayla hiçbir ilişikleri olmadığını belirtti.

Apex Legends Oyuncuları Kaçırılmaktan Muzdarip

Sonunda, şafak saatleri yaklaşırken 04:11’de Respawn Twitter hesabı bir sunucu güncellemesi yayınladıklarını ve değişikliklerin etkisini göstermesi için birkaç saat gerekebileceğini söyledi.
Son olarak sabah 05:16’da hesap, eşleşmeli oyunların yeniden aktif hale geldiğini doğruladıklarını duyurdu. Oyuncularına sabırları için teşekkür eden geliştirici ekip ortaya çıkabilecek yeni sorunlar için de tetikte olduklarını bildirdi.

5 Temmuz sabahı itibarıyla Apex Legends bölge sunucuları her platform için normal hale gelmiş görünüyor. Bu olaydan sonra EA ve Respawn Titanfall hakkında bir şey yapacak mı, bu saldırıların yaptırımları olacak mı göreceğiz.

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir