Anasayfa > Oyun Haberleri > Riot’tan Yeni Sinematik: Ionia “Ders”!

Riot’tan Yeni Sinematik: Ionia “Ders”!

Riot Games, Runeterra hikayelerine süratinden ödün vermeksizin devam ediyor. Yeni sinematik kadim diyardan güzel bir öykü olan Ionia “Ders”. 

Önceki sinematiğimiz Piltover ve Zaun ile ilgiliydi. Yayınlanan hikayede Heimerdinger yeni icadı olan Hextech parçacığından heyecan ile bahsediyordu öğrencisi veya çırağı olan bireye. Sonrasında ise bu icadın başına gelenleri izliyorduk. Jinx‘in silahıyla bir harmanlama yapması ve Ekko‘nun da bir kaykay için enerji kaynağı olarak kullanması sonrasında Heimerdinger‘ın eline geri dönüyordu bu parçacık. Yeni hikayemiz ise dengenin hüküm sürdüğü Ionia‘dan.

Sinematiğin başlangıcında Shen ve Akali‘yi beraber yürürken görüyoruz. Yani bu olay Akali‘nin Kinkou Tarikatı‘ndan ayrılmasından önce gerçekleşiyor ve Akali hala Shen‘in öğrencisi konumunda. Yürüyüşleri sırasında Noxuslu bir çocuğa rastlıyorlar ve çocuğun kutsal ağacı kestiğine şahit oluyorlar. Akali acemi bir atılganlıkla çocuğun peşine düşüyor ve at arabasının tekerleğini vurarak çocuğun bu arabanın altında kalmasına neden oluyor. Sonrasında öğreniyoruz ki bu ağacın özütü tapınağın muhafızı uyandırıyormuş. Sonrasında ShenAlacakaranlığın Gözü olduğunu tekrardan gözümüze sokarak öğrencisine hakikati gösteriyor. Dengenin sağlanması gerektiğini anlatıyor ancak Akali yine vicdanına kapılarak muhafıza saldırmaya çalışıyor. Bir tohum daha dikilerek dengenin sağlanması sonunda muhafız yeniden uykusuna dönüyor ve sonunda bizi havalı bir sahne karşılıyor.

Ionia

Runeterra evreninin hikayelerine aşina olanlar bilir ki Ionia en eski diyarlardan biri ve çok büyük olaylara ev sahipliği etmiş durumda. Bu sebeple çocuğun ağacı kesmesi sonucunda bir deprem beklemek bile absürt kaçmazdı.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir