Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni Sinematik: Piltover ile Zaun “Gerçek Deha”

Yeni Sinematik: Piltover ile Zaun “Gerçek Deha”

Riot Games sözünde durdu. Runeterra evrenine dair hikayelerine hız kesmeden devam ediyor. Yeni sinematiğin konusu ise Piltover ile Zaun. 

Piltover ile Zaun

League of Legends adlı MOBA oyunuyla tanıdığımız Riot Games favorisinin 10. yılı şerefine Tales of Runeterra yani Runeterra Hikayeleri adı altında animasyonlar yayınlayacağını açıklamıştı ve adeta hız kesmeden devam ediyor. League of Legends resmi YouTube hesabı üzerinden yayınlanan sinematikler ile hem üstü kapalı noktaları aydınlatmak hem de hikayeyi canlı tutmak gibi bir amaç gütmekteler. Şu ana kadar beş adet sinematik gördük. Bunlar: Demacia “Şöhret Peşinde”, Freljord “Akın”, Gölge Adalar “Kimse Kaçamaz”, Noxus “Zaferin Ardından” ve Piltover ile Zaun “Gerçek Deha. 

Şimdi de biraz en son yayınlanan Piltover ile Zaun sinematiğinden konuşalım. Sinematikte Heimerdinger yeni bir icadını öğrencileriden veya yardımcılarından birine sunuyor. Kendisi de çok heyecanlı çünkü icadı olan Hextech parçacığı ile enerji sorununu ortadan kaldıracak. Parçacığın perdesini açtığı anda Jinx‘in hınzırlıklarından birine maruz kalıyor ve Hextech parçacığını yerinde bulamıyor. Bunu çalan Jinx ise silahı ile harmanlayarak yine bir şeytanlık peşine gidiyor ancak bu şeytanlığı ters tepiyor. Bunun sonucunda silahı Hextech parçacığı ile birlikte Piltover‘ın derinliklerine yani Zaun‘a doğru yola çıkıyor. Burada ise hazineyi Ekko buluyor ve yaratıcılığıyla harmanlayıp kendisine bir kaykay yapıyor. Tabii aşırı yükleme ile bu  da ters gidip parçacığı yeniden Piltover‘a hatta Heimerdinger ve yoldaşının kucağına gönderiyor. Bu kaykaydan etkilenen Heimerdinger, bir uçan kaykay yapıyor ve sinematiğimiz böylece son buluyor.

Riot Games hikaye konusunda ciddi anlamda iyi işler başarıyor. Aynı zamanda şöyle bir durum da mevcut ki bu sinematikler daha işin başı. Çünkü Riot‘un verdiği sözde 10. yıl kapsamında sinematikler yayınlanacağı söylenmişti ve biz daha beş adet sinematik gördük.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir