Anasayfa > Oyun Haberleri > Roblox, 200 Milyon Dolarlık Para Cezasıyla Karşı Karşıya

Roblox, 200 Milyon Dolarlık Para Cezasıyla Karşı Karşıya

Popüler oyun platformu Roblox, telif hakkı problemlerinden dolayı açılan davada 200 milyon dolarlık para cezası ödeyebilir.

Birçok farklı oyunu kapsamında bulunduran platform, görünüşe göre oyuncularından dolayı başını yakacak. Oyun, The National Music Publishers’ Association tarafından açılan davada telif sahiplerinin izni olmadan popüler sanatçıların şarkılarını kullanmakla suçlanıyor. Davacı; Ariana Grande, Ed Sheeran ve The Rolling Stones gibi birçok sanatçının, şarkılarının Roblox’ta kullanılmasından dolayı ödeme alması gerektiğini iddia ediyor. Dava, Roblox’un “Yüzsüz bir şekilde, düzgün lisansları kullanmadan müzik endüstrisinden faydanlanması”nı engellemek üzere açıldı.

Roblox Nedir?

NMPA başkanı David Israelite, dava dosyasında Roblox’un suçunu aşağıdaki şekilde açıkladı. Oyun platformu, görünüşe göre telif hakkı konusunda bilgisi olmayan oyuncuları kullanıyor, bu sorunu durdurmak için de bir şey yapmıyor.

Isralite’e göre Roblox, “genç insanların telif hakkı konusundaki bilgisizliğini kullanarak kullanıcıların platforma müzik yüklediği her seferinde onlardan para alarak yüz milyonlarca dolar kazanıyor, sonrasında ise bunu önlemek veya kullanıcıları aldıkları riske dair uyarmak için hiçbir şey yapmıyor.”

Roblox, mart ayında halka arz edilmişti ve ilk gününü 38 milyar dolarlık piyasa hacmiyle kapatmıştı. Oyuncu sayısı açısından gün geçtikçe güçlenen Roblox, finansal açıdan da gayet güçlü gözüküyor. Bu davanın ise nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir