Anasayfa > Blog > Roblox Nedir, Nasıl Bir Oyundur?

Roblox Nedir, Nasıl Bir Oyundur?

Gün geçtikçe adını daha sık duymaya başladığımız, popülerliğini gün geçtikçe artıran Roblox nedir ve nasıl bir oyundur?

Roblox, çoğunlukla genç yaştaki oyunculara hitap eden ve bilgisayar, telefon, tablet gibi birbirinden farklı pek çok cihazda oynanabilen bir oyundur. Basit grafikleriyle ve çapraz platform desteğiyle gün geçtikçe kullanıcı sayısını arttırmaktadır. Diğer oyuncuların birlikte hareket edebildiği bu çevrimiçi platformda, oyuncular kimi zaman yaratıcılıklarını konuşturarak oyun modları geliştirebiliyor ya da yine diğer oyuncuların geliştirdikleri modlarda oyun oynayabiliyorlar.

Roblox Sistem Gereksinimleri

Not: The Guardian gazetesinin yayımladığı habere göre Roblox’un içerisinde 50 Milyonun üzerinde oyun bulunmaktadır ve bu oyunların neredeyse tamamı oyuncular tarafından hazırlanmıştır.

Nasıl Bir Oyundur?

Aslında yukarıda da belirttiğimiz gibi Roblox tek başına bir oyundan ziyade bir platformdur. İçerisinde çevrimiçi oynanabilen çok fazla oyunun bulunduğu bu platformda tek bir türde içerik de yoktur. Kimi zaman bir rol yapma oyunu görebiliriz, kimi zamansa kendimizi savaşın orta yerinde bulabiliriz. Bu noktada platformun hayal gücünüzü zorlayacak kadar uçsuz olduğunu söyleyelim.

Roblox daha çok bir uygulama marketi gibi düşünülebilir. Bununla birlikte elbette platformu Play Store’dan ayıran yönleri de var. Mesela genelde oyunların karakter tasarımları ve grafikleri birbirlerine benzerken oyunlar çok oyunculu bir yapıya sahip.

Roblox Nedir? Roblox Ücretli mi?

Roblox tek başına herhangi bir ücrete sahip değildir. Oyunseverler App Store, Play Store, Xbox One ve Microsoft üzerinden oyunu tamamen ücretsiz bir şekilde indirebilirler. Ancak oyun içerisinde bazı modların ve özelliklerin ücretli olabildiğini, şirketin ve oyun geliştiricilerin bu şekilde kazanç sağladığını söyleyebiliriz.

Platformda geçerli olan ‘Robux’ isimli bir para birimi vardır. Bu birimle oynayanlar modların içerisindeki çeşitli özellikleri alabilirler. Ayrıca yine platformda tıpkı çeşitli uygulama mağazalarında gördüğümüz gibi bazı oyunların da ücretli olduğunu görüyoruz. 200 Robux’un fiyatıysa 5$ etikete sahip. Robux hakkında daha fazla bilgi isteyen okurlarımız aşağıdaki yazımızı okuyabilirler.

Roblox Robux Nedir?

Roblox Zararlı Mı?

Tek başına platform için soruyorsak elbette zararlı değil. Ancak Roblox’u bir çocuğun önüne uygulama marketi açmak gibi yorumlamak da mümkün. Yani oldukça geniş ve büyük bir evren içerisinde elbette ki yaşı küçük olanlar zarar görecekleri bir oyun moduna da girebilirler. Bu nedenle en doğru çözüm çocuğumuzun hangi içeriklerde vakit geçirdiğini takip etmektir diyebiliriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir