Anasayfa > Blog > Roblox Robux Nedir, Nasıl Alınır, Ne Kadardır?

Roblox Robux Nedir, Nasıl Alınır, Ne Kadardır?

Roblox oyununun oyuncular için fenomenleşmesiyle hayatlarımıza bir kavram olarak eklenen robux nedir, nasıl alınır?

Çıkış yaptığı ilk gününden itibaren ücretsiz bir oyun olan Roblox’ta da geliştiriciler tabii ki maddi gelir elde etmeye çalışıyorlar. Yani oyunun çevrimiçi ücretsiz bir oyun olması, oyuncuları hâlâ müşterisi olarak görmediği anlamına gelmiyor.

Robux Nedir?

Roblox Robux, platform içerisinde alışveriş işlemlerinde kullanılan bir para birimidir. Oyuncular bu parayla oyunda geçerli olan çeşitli özelliklerden faydalanabilir ve ücretli oyun modlarını satın alabilirler. Bu para birimiyle yine çeşitli ücretsiz oyunların içerisinde harcamalar yaparak kostüm ya da ekstra özellik gibi unsurlardan faydalanabilirler.

Oyun Konsolu Nedir?

Roblox Robux Nasıl Alınır?

Oyunun internet sitesinde ya da mobil uygulamasında satın alım işlemi gerçekleştirilebiliyoruz. Bunun için sağ üstte yer alan Robux butonuna basmamız yeterli. Gelin isterseniz aşağıda mobilden alımı aldığımız ekran görüntüleriyle anlatalım.

İlk görselde de görebildiğiniz gibi, sağ üstten Robux simgesine tıkladığımızda açılan pencerede çeşitli paketler bizi karşılıyor. En üstte ‘Subscribe’ yazan bölümde ise aylık abonelik alınabiliyor. Bu pakette her ay 5 dolar ödüyoruz ve karşılığında her ay 50 birim fazladan alarak 450 birime sahip olabiliyoruz. Bunun dışındaki paketlerin de fiyatlarını ve verdikleri birimleri görebiliyorsunuz. Bilgisayardan giren kullanıcılar daha yüksek birimleri görebilecektir.

İkinci görselde satın al diyerek ilerlediğimizde açılan kutuyu görüyoruz. Burada onaylarsam Google faturalı hattımdan kesintiyi yapacak. Eğer kartla ödemek istiyorsanız ve kartınız önerilen seçenek olarak görünmüyorsa GPay yazan yerin yanındaki ok işaretine tıklayabilirsiniz.

Bu noktada ödeme yöntemleri ekleyebildiğiniz, seçebildiğiniz ya da bir kod kullanabildiğiniz panele ulaşıyorsunuz. Seçiminizi yapıp satın aldıktan sonra aldığınız birim kadar Robux hesabınıza eklenmiş oluyor. Keyifli oyunlar!

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir