Anasayfa > Oyun Haberleri > Rockstar Games Kendi Müzik Şirketini Kurdu

Rockstar Games Kendi Müzik Şirketini Kurdu

Farklı stüdyoları bünyesine katarak büyümesine alışkan olduğumuz Rockstar Games, müzik sektörüne de giriş yaptı.

Rockstar Games hala oldukça aktif olarak güncellediği GTA Online‘a geçtiğimiz yıllarda gelen gece kulüpleri güncellemesiyle sanal olarak da olsa müzik sektörüne yakınlaşmıştı. Oyuncuların gece kulüplerinde sahne almak için dünyaca ünlü sanatçıların dijital versiyonları Rockstar tarafından oluşturulmuştu. GTA IV için çıkış yapan The Ballad of Gay Tony genişleme paketinden beri yapımcı ve geliştirici şirketin oyunlarında gece hayatı imgelerine önem verdiğini görüyorduk. Geçtiğimiz Aralık ayında GTA Online’a eklenen Cayo Perico Soygunu güncellemesiyle yeni dünyaca ünlü sanatçılar gece kulüplerine, partilere ve oyunun radyosuna eklenmişti.

Hem yeni bir sektöre giriş yapmak, hem de oyunlarındaki bu müzikal yönü güçlendirmek için Rockstar Games dün yayınladığı video ile kendi müzik şirketini kurduğunu açıkladı. Dünyaca ünlü oyun stüdyosu müzik sektörüne giriş yapmak için gece kulübü kültürünün en ünlü organizatörlerinden CircoLoco ile anlaştı. Böylelikle iki büyük şirket yeni müzik şirketi CircoLoco Records‘u kurmuş oldu.

Rockstar Games Circoloco

Dünyaca ünlü Grand Theft Auto serisinin yaratıcısı stüdyo yaptığı basın açıklamasında müziğin kendileri ve yaptıkları iş için temel bir faktör olduğunu belirtti. Ayrıca stüdyo, CircoLoco ile yaptıkları bu ortaklıkla dünya çapında henüz fazla bilinmeyen, “underground” olarak tabir edilebilecek türleri insanlarla buluşturmayı amaçladıklarını da ekledi.

CircoLoco Records, adı altında yayınlanacak ilk albüm olan “Monday Dreamin'”i 9 Haziran tarihinde piyasaya sürecek. Albümde Luciano, Seth Troxler, Lost Souls of Saturn ve Tokimonsta gibi sanatçılar bulunacak. Geliştirici ve yapımcı Rockstar’ın yaptığı bu atılım, geliştirdiği oyunların soundtrack kısmında oldukça kolaylık sağlayacaktır.

Aşağıdan Rockstar Games’in yayınladığı duyuru videosunu izleyebilirsiniz.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir