Anasayfa > Oyun Haberleri > Rust Konsol Versiyonu İçin Çıkış Tarihi Belli Oldu

Rust Konsol Versiyonu İçin Çıkış Tarihi Belli Oldu

PC platformu için piyasaya sürülmesinin üzerinden tam 8 yıl geçtikten sonra Rust konsol sahipleri için de geliyor. Detaylar haberimizde.

Hayatta kalma türünün en popüler örneklerinden biri olan Rust karşımıza ilk olarak 2013 yılında alpha sürümü ile çıkmış ve kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Pek çok eksiği ve hatasına rağmen oyuncular arasında büyük bir popülerliğe kavuşan Rust o tarihten bu yana pek çok irili ufaklı güncelleme aldı ve çetrefilli bir geliştirme sürecinden geçti. İşin aslı geçmeye de devam ediyor. PC sahiplerinin çoktan oynayıp bir rafa kaldırdığı Rust‘ın yıldızı geçtiğimiz günlerde tekrar parlamaya başladı. Özellikle popüler Twitch yayıncılarının da etkisi ile yeniden bir yükselişe geçen Rust bu süreçte Steam‘in en popüler oyunları arasında da kendine yer bulmayı başardı.

Oyunun yıllar sonra yeniden yakaladığı bu başarının ardından arap saçına dönmüş olan konsol sürümü cephesinden de yeni bir umut ışığı belirdi. Daha önce defalarca kez konsollar için de çıkışını gerçekleştireceği duyurulan, ancak her seferinde bunun kıyısından dönen Rust yapılan açıklamalara göre bahar aylarında konsol sahiplerinin beğenisine sunulacak. Oyunun yayıncı koltuğunda oturan Facepunch Studios cephesinden gelen açıklamalarda net bir tarih belirtilmemiş olsa da oyuncular bu kez konsol sürümü için çok daha umutlular. Konsol sürümü için yayınlanan tanıtım videosu da oldukça etkileyici görünen yapımın PlayStation 4 ve Xbox One için çıkış yapması bekleniyor. Oyun kapalı beta sürecinin ardından tüm oyuncuların beğenisine sunulacak.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir