Anasayfa > Oyun Haberleri > Rust’ın Konsollar İçin Çıkış Tarihi Ertelendi!

Rust’ın Konsollar İçin Çıkış Tarihi Ertelendi!

Rust’ın konsollar için planlanan çıkış tarihinin ertelendiği duyuruldu! Popüler hayatta kalma oyunu Rust, Double Eleven tarafından yapılan açıklamaya göre planlanan çıkış yılı 2020’de bizlerle buluşamayacak. İşte detaylar.

Rust Xbox One ve Playstation 4 Yolcusu

Facepunch Studios ve Double Eleven tarafından geliştirilen Rust, PC platformunda büyük ilgi yakalamıştı. 11 Aralık 2013 yılında piyasaya sürülen yapım birçok YouTube ve Twitch içerik üreticisinin  tercih ettiği bir oyun olmuştu. 2018 yılında oyun tam sürüme geçmiş ve tekrar gündeme oturmuştu. Büyük bir popülerliği olan hayatta kalma oyunu Rust’ın konsollara gelip gelmeyeceği merak konusuydu. Kasım 2019’da yapılan bir duyuru ile Rus’ın 2020 yılında PlayStation 4 ve Xbox One konsollarına çıkış yapacağı belli olmuştu. Ne yazık ki planlanan çıkış zamanı ertelendi.  Aşağıdan 2019’da yayınlanan konsol duyuru videosunu izleyebilirsiniz.

Double Eleven yayımladığı blog yazısında oyunun konsol versiyonundan bahsetti. Kasım 2019’da yapılan duyuruya göre Rust’ın konsol versiyonu 2020 yılında bizlerle buluşacaktı. Double Eleven, yeni çıkışı ”planlanandan birazcık daha sonra” şeklinde tanımladı. Yayımlanan yazıda ekibin tamamının uzaktan çalışma sistemine geçmesinin zorluklar yarattığı belirtildi. Ekip, Rust’ın planlandığı gibi 2020’de çıkmaması üzerine özür diledi ve 2021 yılını hedef gösterdi. Her ne kadar 2021 yılı hedef gösterilse de resmileşmiş ay ve gün içeren bir çıkış tarihi henüz paylaşılmadı. İlerleyen tarihlerde ay ve günü de içeren bir çıkış tarihi görebiliriz.

Acaba Rust 2021 yılında konsolalr için çıkış yapabilecek mi? Tam resmi bir çıkış tarihi ne zaman duyurulacak? Hep birlikte gelişmeleri takip ediyor olacağız. Popüler hayatta kalma oyunu Rust’ı konsollar için bekleyenler ekibin belirttiğine göre 2021 yılında oyunla buluşacaklar. Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşın.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir