Anasayfa > Oyun Haberleri > SEGA 60.Yıl Dönümü İçin Bir Site Hazırlamış!

SEGA 60.Yıl Dönümü İçin Bir Site Hazırlamış!

Sega’nın 60.yılı için özel bir intenet sitesi hazırladığı ortaya çıktı. Twitter’da paylaştıkları küçük bir görselden yola çıkan hayranlar Sega’nın 60.yıl özel internet sitesini buldu.

Bir zamanlar oyun dünyasının en büyük firmalarından birisi olan SEGA, 90’larda biz oyuncular için bugünün Sony‘si gibiydi. Sega‘nın Nintendo ile bitmek bilmeyen kapışmaları ve oyun dünyasına kazandırdıkları bugün bile andığımız çok özel olaylardır. Zamanla iflasın eşiğine gelen Sega 2003’te konsol üretimini durdurdu ve bir yayıncı olarak oyun dünyasındaki varlığını korumaya çalıştı. Özellikle de çocukluğunu benim gibi Sonic oynayarak geçirenler için çok değerlidir kendileri.

Dün SEGA‘nın Japonya Twitter hesabından paylaşılan küçük bir resim beklenmedik şeyler gizliyormuş. Tweet, “Peki, neden Judo giyiyorsun?” şeklinde bir açıklamayla paylaşılmış oldukça sıradan bir fotoğraftan ibaret. Ancak fotoğraftaki kıyafetin altında yer alan kağıdı inceleyen hayranlar, kağıttaki QR kodu okutunca karşılarına beklenmedik bir şey çıkmış.

SEGA

Hayranlar kodun ucunda SEGA‘nın 60.yılını kutlayacağını belirten bir internet sitesi bulmuşlar. QR kod ile karşımıza çıkan sayfada judo yapan bir adam ve yanında “Doğumuna 5 kala” şeklinde bir ibare yer alıyor. Ayrıca sitenin anasayfasında ise “Merhaba Sega fanları! Demek bu siteye girdiniz. Sega‘yı çok seviyor olmalısınız. Site yayınlanana kadar bekleyin!” şeklinde bir yazı bizi karşılıyor. Yani Sega önümüzdeki 5 gün içerisinde muhtemelen bir şeyler duyuracak.

Sega

SEGA‘nın 60.yılı için ne planladığı hala bir muamma, ancak ilginç bir şeyler bizi bekliyor! Hayranlar, bu sitenin her yıl mart ve nisan aylarında gerçekleşen ve bu sene COVID-19 sebebiyle iptal edilen “SegaFes” festivali için online bir duyuru merkezi olacağına inanıyor.

Öte yandan SEGA‘nın 60.yılı, 3 Haziran itibariyle kutlanacak. Yani hala neler olduğunu öğrenmek için 3 ay kadar beklememiz gerekiyor olabilir. Yine de önümüzdeki günlerde SegaFes adı altında bir şeyler duyuracaklardır. Kim bilir belki de tüm bunlar Sega‘nın yeniden oyun dünyasına döneceği güne yapılan hazırlıklardır. Kulağımda hala açılıştaki o “Segaaa” sesi çınlar… Neler olacak, bekleyip öğreneceğiz.

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir