Anasayfa > Oyun Haberleri > Sega Platform Çeşitliliği Girişimlerine Hız Kazandırıyor

Sega Platform Çeşitliliği Girişimlerine Hız Kazandırıyor

Sega, platform çeşitliliği girişimlerini hızlandırıyor. Sadece Japonya piyasasına açılan oyunlar giderek PC’de daha popüler olmaya başlayacak.

Çin ve Japonya gibi ülkelerdeki oyun piyasaları batıda hiç kimsenin anlamadığı bir muamma. Çin’deki oyun piyasası üzerinde bulunan yasaklar ve yasalar bu piyasaya girişte belli kuralları da yanında getiriyor. Ancak Japonya oyun pazarı, oldukça geniş ve çeşitlilik gösteren bir mecra olmasına rağmen batıdaki piyasalarla olan ilişkisi büyüklüğüne göre yok denecek kadar az.

Oyunların sadece Japonya piyasasına çıkarılmasının yanı sıra, konsollorla sınırlı kalması ve batıda promosyonlarının yapılmaması da bu durumun diğer tetikçileri arasında yer alıyor. Ancak son zamanlarda Japon piyasasında bir açılma isteği gözleniyor. Bu durumun son örneği ise yılların oyun yapımcısı ve dağıtıcısı olan Sega’dan geldi. Sega, Atlus oyunlarında platform çeşitliliği beklediğini söyledi.

Sega SteamDB Üzerinden Yakuza: Like a Dragon Sayfasını Kapattırdı

Durum yine batı medyası yerine, Japon medyasında yayınlanan bir haberin, Persona Central tarafından çevirilerek haber yapılmasıyla duyuldu. Sega’nın Stratejiden Görevli Şefi Shuji Utsumi, bu yönde yapacakları genişleme çalışmalarından bahsetti ve “Bizim yapımlarımız için birden fazla platformda aynı anda çıkış yapmak şu anda tercih ettiğimiz durumdur” ifadelerini kullandı.

Görünüşe göre, yılların getirdiği alışkanlıkları yıkıp yeni bir vizyon kazanmak isteyen oyun devi bu işe öncelikle Atlus oyunlarıyla başlayacak. Bu da Yakuza gibi popüler serilerden mahrum kalmak istemeyenlerin konsol alma zorunluluğunun önüne geçeceği için oldukça iyi bir haber.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir