Anasayfa > Oyun Haberleri > Skyrim’in En Büyük Modu Enderal, Special Edition İçin Çıkış Yaptı

Skyrim’in En Büyük Modu Enderal, Special Edition İçin Çıkış Yaptı

The Elder Scrolls V: Skyrim’in en büyük modu olan Enderal: Forgotten Stories, Skyrim Special Edition için uyumlu hale geldi.

Skyrim oyun dünyasına adını altın harflerle yazdıran en büyük yapımlardan biri olarak öne çıkıyor. Bu yıl 10.yaşına girecek olan oyun için çıkış tarihinden bu yana binlerce mod geliştirildi ve hala da geliştiriliyor.

Enderal ise yapılan en büyük modlar arasında yer alıyor. Modun Enderal: Forgotten Stories adıyla kendisine ait bir Steam sayfası dahi bulunuyor. Skyrim’i baştan aşağıya değiştiren ve kendi hikayeleriyle yepyeni bir dünya sunan dev paket Skyrim Special Edition için de çıkış yaptı.

Modun geliştirici koltuğunda oturan SureAI, Enderal: Forgotten Stories modunu Skyrim SE için güncellemeyeceklerini ifade etmişti. Buna rağmen modun hayranları Enderal’i Skyrim’in özel sürümü için uygun hale getirdi. Böylece Skyrim’in en büyük modu Enderal, bir kez daha modlanmış oldu.

Skyrim ENB Nasıl Kurulur? – Grafik Modu Kurulum Rehberi

Enderal Skyrim Special Edition modu ise halihazırda Nexus Mods üzerinden indirilebiliyor. Moda özel bir Steam sayfası ise bu yıl içerisinde çıkış yapacak. Enderal’in severleri aynı zamanda oyunu VR’a uyarlamak için de çalışıyor.

Skyrim Special Edition Modları

Skyrim’i uzun süredir oynayan ve yüzlerce mod geliştiren birçok oyuncu Skyrim Special Edition’a hala sıcak bakmıyor. Yeni sürüm ilk duyurulduğunda Bethesda’nın izlediği politikalar alay konusu olmuş ve Special Edition basit bir grafik cilalamasıyla çıkış yapmıştı.

Buna rağmen Skyrim’in sadık oyuncu kitlesi yeni sürüme uygun olması adına birçok modu baştan tasarladı. Normalde Skyrim’de oynanabilen modlar, Skyrim SE üzerinde çalışmadığı için modcular yoğun bir çalışma sürecine girerek yeni yamalar geliştirdi.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir