Anasayfa > Blog > Skyrim ENB Nasıl Kurulur? – Grafik Modu Kurulum Rehberi

Skyrim ENB Nasıl Kurulur? – Grafik Modu Kurulum Rehberi

Skyrim ENB nasıl kurulur sorusunu cevaplandırdığımız rehberimizde The Elder Scrolls serisinin son halkasını grafiksel düzeyde yeniliyoruz. 

Boris Vorontsov tarafından geliştirilen ENBSeries en eski yapımları bile görsel açıdan yeni nesile taşıyor. ENBSeries kurulumu yapmadan önce bu moda dair bilgilere hemen aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

ENB Nedir? – ENBSeries Hakkında Her Şey

Peki yüzlerce farklı preset ENB moduna sahip olan The Elder Scrolls V: Skyrim’e ENB nasıl kurulur?

ENB Kurulum Rehberi

skyrim enb nasıl kurulur
Ruby ENB

Oyunun grafiklerine çağ atlatmadan önce indireceğimiz ENB presetini seçmemiz gerekiyor. Modu indirmeden önce sistem gereksinimlerini gözden geçirmenizde de fayda var.

Sisteminiz ENB ile gelen gölgelendirme ve ışıklandırma ayarlarını kaldırabilecek düzeyde ise kurulum işlemine başlayabilirsiniz.

  1. Öncelikle Skyrim için geliştirilen on binlerce modun bulunduğu Nexus Mods sitesine ulaşın. Preset yani önceden hazırlanmış ENB modlarından beğendiğinizi seçin ve indirmeye başlayın. ENB preset modlarını hazırlayan yapımcılar açıklama kısmında hangi versiyonu indirmeniz gerektiğini belirtecektir.
  2. ENB’nin resmi internet sitesine bu bağlantı üzerinden ulaşın ve seçtiğiniz preset’in önerdiği ENBSeries sürümünü bilgisayarınıza indirin.
  3. İndirilen arşivde WrapperVersion klasörünü açın ve aşağıda listelediğimiz ögeleri Skyrim’in kurulum dizinine yani Steam/steamapps/common/The Elder Scrolls V:Skyrim konumuna taşıyın.
      • d3d9*.dll
      • enbhost.exe
      • enblocal.ini

ENB kurulumunu tamamladınız. Oyununuzu çalıştırdığınızda sol üstte aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz yazılar çıkacaktır. Oyun içerisinde Shift + 12 tuş kombinasyonu ile grafik modunu etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilirsiniz.

skyrim enb nasıl kurulur

WrapperVersion Yönteminin Çalışmaması Durumunda İzleyebileceğiniz Adımlar

  1. Oyunun ya da ENB modülünün çalışmaması durumunda ise InjectorVersion yöntemini uygulayabilirsiniz. Daha önce taşımış olduğunuz üç adet ögeyi (/d3d9*.dll, enbhost.exe, enblocal.ini)  oyunun dizininden silin.
  2. InjectorVersion içerisinde bulunan klasörleri Steam/steamapps/common/The Elder Scrolls V:Skyrim adresine taşıyın.
    • enbhost.exe
    • ENBInjector.exe
    • enbinjector.ini
    • enblocal.ini
    • enbseries.dll
ENB modunun düzgün bir şekilde çalışması için oyunu açmadan önce ENBInjector.exe’yi çalıştırmayı unutmayın.

Böylece Skyrim ENB nasıl kurulur sorusunu cevaplandırdık. Oyuncular kurulum sürecinde genellikle WrapperVersion yöntemini tercih etse de InjectorVersion ile yükleme yapmak da mümkündür. ENB’yi kurma esnasında bir problem ile karşılaşırsanız yorumlar kısmında belirtebilir, halihazırda kullandığınız ENB paketlerini de diğer okurlarımıza paylaşabilirsiniz. İyi oyunlar dileriz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir